Pijem bolj črne čaje. Zjutraj močan Earl grey, kasneje prideta na vrsto Assam ali Pu erh in popoldne blagi masleni Darjeeling. Vse razsuto, da lahko delam bolj in bolj močne čaje. Črne pijem z mlekom, ker me drugače preveč naspidirajo, pa sladkor ne sme priti v bližino, ker mi je v črnem čaju nagnusen.
Imela sem tudi obdobje zelenega, zaradi antioksidantov, ampak je kar sam počasi oksidiral, tako počasi sem ga srebala (narejen po kitajski metodi, ko ga porabiš žlico na liter, odcediš in srebaš, dokler ga je še kaj).
Za zdravje nabiramo razne rožice, to je družinska tradicija in robe je na pretek. Tako za goste najraje skuham pisker domačega na bezgovi osnovi z dodatki črne mete in melise, s sadno mešanico in docopram z aromatiziranim Winter Timeod Teekane, medom in limono. Teh aromatiziranih se drugače izogibam.
Zelo dober mi je tudi Roiboos z mlekom in rjavim sladkorjem, to je prijateljičina pogruntavščina.