Ja to je pletenka. Lahko delaš, kar te je volja,ker je to navadno kvašeno testo, oz. jaz mu pravim kar mlečno kvašeno testo, namenjeno raznim žemljicam, makovkam, ipd.
Lahko narediš navadne žemljice, posuješ z makom ali nasekljanimi mandlji,....Lahko narediš testo iz polnozrnate moke, itd.
Uaaaaau Aleksa, jaz bom pa to danes naredila mogoče. Zanima me še, kako narediš to kito: a daš testo na dva dela in spleteš al kako drugače? Oziroma testo razrežeš na sredini? Koliko časa mora pa vzhajat?
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
Janči ne, kito spleteš iz treh delov, tako kot bi pletla kitko iz las. Zgleda kot, da je na sredi prerezana, vendar ni. Tako je narastla, da je šla malo narazen kar je normalno. Važno, da ohrani obliko!