Sestavine:
cupcakes:
- 75g zmehčanega masla
- 100g (1/2 cup) belega sladkorja
- 50g (1/3 cup) rjavega sladkorja + par kapljic limoninega soka ali 120ml melase
- eno jajce
- en rumenjak
- 155g (1 in 1/4 cup) bele moke
- ena velika žlica (tablespoon) grenkega kakava
- 1 in 1/4 kavne žličke (teaspoon) mletega ingverja
- 1 kavna žlička mletega cimeta
- 1 kavna žlička Kotany začimb za medenjake
- pol kavne žličke soli
- 1 kavna žlička sode bikarbone
- 120ml vročega mleka
kapica:
- 35g masla
- 55g namaza philadelphia (jaz sem uporabila Sparov generik)
- 85g (2/3 cup) sladkorja v prahu
- par kapljic limoninega soka
Postopek:
- Pečico segrej na 175 stopinj in namasti ali s papirčki obloži pekač za 12 muffinov
- Kremasto zmešaj skupaj zmehčano maslo in bel sladkor, dodaj melaso ali rjavi sladkor+limono ter jajca
- Posebej zmešaj skupaj moko, začimbe in sol ter raztopi sodo bikarbono v vročem mleku. K kremasti mešanici vsuj moko z začimbami ter zlij mleko s sodo bikarbono. Pripravljeno tekoče testo nalij v pekač za muffine.
- Peči pri temperaturi 175 stopinj cca. 20 minut. Po peki jih zloži na pladenj, da se ohladijo.
- Med ohlajanjem penasto zmešaj skupaj maso za kapico iz masla, philadelphie, sladkorja v prahu, limoninega soka ter po želji z malo barve za živila in jo namaži na dobro ohlajene cupcakese.

Res so božanski! Testo je rahlo in sočno, nič nasitno (kot je npr. pri angleških muffinih), frosting na kapici pa fantatično paše k začimbastem testu.
Porcij na recept:
12
Vrednosti za porcijo
Kalorije:
238
- Maščobe:
9.7g - OH:
35.9g - Beljakovine:
3g