Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Marmorni kolač

Pojdi na stran 1 , 2
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2005 22:32
Povezava do prispevka
Prosila bi za dober preizkušen recept za ta kolač... Kako vam uspe naredit lep dvobarvni kolač?
 
Hvala!
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2005 23:17
Povezava do prispevka
Ti napišem jutri, sem preizkusila že več receptov za ta kolač,ker ga rada jem.. (in res niso vsi dobri recepti)...
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2005 23:19
Povezava do prispevka
O super, Akasha...bom zelo vesela recepta.
Jest ga pekla še nism, jedla sm ga pa že velikokrat..pa eni so bli zelo dobri, sočni..drugi nekako pusti, suhi...
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2005 13:12
Povezava do prispevka
No,tu sta 2 recepta,ki sta oba že dostikrat preizkušena pri meni in sta se iz kar nekaj variant na isto temo izkazala za najboljša (vsaj po mojem okusu).
 
1.
200g moke
200g sladkorja
100 g masla
3 jajca
1dl mleka
60g naribane čokolade (tiste za kuhanje)
6g pecilnega praška
vanilija ali naribana limonina lupinica
 
Penasto umešamo maslo s sladkorjem, dodamo rumenjake, moko, mleko in pecilni prašek. Primešamo trd beljakov sneg. Testo razdelimo na 2 enaka dela. Enemu primešamo čokolado, drugemu vanilijo ali limonino lupinico.
V pomaščen model za šarklje  izmenoma vlivamo obe vrsti testa. Testo naj sega do približno 3/4 modela.
 
Pečemo 1 uro na 160 C.  (če je ventilacijska pečica,daj na malenokost nižjo temperaturo.
 
Jaz dam na srednjo rešetko, če bo proti koncu postajal preveč temen zgoraj, ga pokrij z aluminijevo folijo med pečenjem,a mora biti bolj bleščeča stran te folije obrnjena gor.
Pa preveri že malo pred koncem časa pečenja ali je že z zobotrebcem ali nožem.
 
 
 
 
2. Pomarančna varianta.
 
175 g sladkoraj
175 g masla ali margarine
3 jajca (jih razžvrkljaj)
175g presejane moke
2 čajni žlički pecilnega praška
2 jedilni žlici presejanega grenkega kakava
2 jedilni žlici mleka
3 jedilne žlice pomarančnega soka
naribana lupinica pol pomaranče
 
Glazura:
175 g sladkorja v prahu
2 jedilni žlici pomarančnega soka
nekaj stopljene čokolade
 
-namastite model, priporočen je okrogel,radij 20cm.. (jaz dam pa kar škatlastega)
-sladkor in maslo ali margarino stepite v skledi,med mešanjem dodajte počasi jajca.Previdno vmešajte moko in pecilni prašek.
-razpolovite mešanico, z eno polovico zmešajte kakav in mleko, z drugo pa pomarančni sok in lupinico.
-mešanico po žlicah izmenično naložite v model
-pecite v prej ogreti pečici na 190 C, 25 minut. (jaz pečem kar 45 min,ker prej ni pečen)
-pečen kolač ohladite na rešetki
-za glazuro zmešajte sladkor v prahu in pomarančni sok, prelijte po kolaču,okrasite še s stopljeno čokolado.
 
(variacija: namesto mleka 2 žlici ruma v čokoladno polovico testa;  ali namesto pomaranč uporabite limone)
 
-tudi tu velja kar sem zgoraj napisala glede pečenja,srednja rešetka,pokriti med pečenjem,če je treba, preizkusiti malo prej,ali je že.
 
 
 
Poročaj,kako ti je uspelo
 
 
 
 
 
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2005 14:23
Povezava do prispevka
Hvala, Akasha...sicer sm dons že enga spekla, ker se je mudilo zaradi obiskov...tvoja recepta pa v kratkem sprobam...
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 29. dec 2005 14:07
Povezava do prispevka
Akasha...dons sm spet spekla marmorni kolač po tvojem 1. receptu....suuuper, dodala sm edino 2 žlici ruma in pa v čokoladno maso še malo benkota
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. dec 2005 15:35
Povezava do prispevka
No,kul,me veseli,da si zadovoljna.
 
Pa še drugega preizkusi,je pa malo bolj poseben,ker ima tudi pomarančni okus
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 11Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 1. jan 2006 16:02
Povezava do prispevka
Akasha, jaz sem za novo leto spekla kolač s pomarančnim sokom po tvojem receptu . Božanski je  !!
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2006 10:56
Povezava do prispevka
 vanni.
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 43Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. jan 2006 12:12
Povezava do prispevka
Jaz marmorni kolač že precej let pečem po naslednjem receptu in ga vsakič znova pre-hitro zmanjka .

Sestavine:
  • 12 dag masla
  • 4 jajca
  • 18 dag sladkorja
  • 2 dl mleka
  • 2 žlici ruma
  • 30 dag moke
  • pecilni prašek
  • 2 žlici kakava (po želji več)
  • limonina lupinica
Priprava:
Maslo penasto umešamo in izmenjaje dodajamo rumenjake in sladkor. Malo sladkorja prihranimo za sneg iz beljakov. Prilijemo rum, mleko, limonino lupinico, dodamo polovico moke in mešamo dalje. Iz beljakov naredimo trd sneg, ki ga skupaj z drugo polovico moke (v katero smo vmešali pecilni prašek) vmešamo v maso.
Testo razdelimo na dva dela. Del testa vlijemo v namazan model (jaz ga namažem z margarino in posujem z drobtinami, da se testo ne prime), med drugo polovico pa vmešamo kakav. Kakavno in belo testo izmenično vlivamo v model tako, da dobimo lep vzorec. Pečemo 45 min pri 200 stopinjah.
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 21. jul 2006 8:42
Povezava do prispevka
že 2x sm naredila kolač po tem receptu in mi je najboljši do sedaj:
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
teka
Starost: n/aPridružen: 25. jun 2006Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. jul 2006 14:30
Povezava do prispevka
Ja, avtorja tega recepta osebno poznam, tudi druače dobro kuha.
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 21. jul 2006 14:37
Povezava do prispevka
Akasha, zelo izvirno, pomarančana varianta marmornega kolača.
Misliš, da je bolj okusno s pomarančnim sokom kot pa navadni marmorni?
Danes ga grem narediti. Napišem vam še eno francosko varianto sladkega kruha , če želite seveda. Je pa kot marmorno pecivo (v tem smislu).
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
*ela
Starost: 39Pridružen: 25. mar 2006Prispevkov: 371Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 21. jul 2006 17:52
Povezava do prispevka
napiši, napiši!  
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jul 2006 7:46
Povezava do prispevka
Napiši, da bomo pekli. Ko bom doma prišla do PC, napišem še jaz moj marmorni kolač s kislo smetano.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Marmorni kolač
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Visoko občutljivim osebam je soočanje z vsakodnevnimi izzivi precej težje kot "navadnim" ljudem.