Jaz si jajca pripravim na naslednji način: narežem pol čebule in malo pora, dve kisli kumari, malo paprike, malo koromača, malo gobic - to dam v teflonsko ponev in zalijem z malo vode (da ne uporabim olja). Ko ta zelenjava postane mehka, povrhu polijem jajca, malo razmešam z zelenjavo, potem pa to "omleto" obložim še s polovico paradižnika. Popopram, solim, dodam malo origana in pokrijem s pokrovko in še nekaj časa kuham. Pride ful dobro.
Skuta mi je dobra tudi z dodatkom ene žličke pravega kakava in malo umetnega sladila (Staša, tebi tudi, ne?
).
Lahko si pripraviš tudi light pleskavico (sesekljaš čebulo, česen, dodaš malo čilija, mlete paprike, sol in poper; zmešaš; nato pa daš na teflonsko ponev maso in "zalivaš" z vodo, da se ne sprime).
File osliča (meni je ful dober pripravljen s česnom, limoninim sokom in drobnjakom) + skleda solate.