A je že kdo gledal kaj uno knjigo Sodobna Vegetarijanska Kuhinja??
Jaz sem si jo kupu pa morem vsake tolko recepte spreminjat samo je pa knjiga ZAKON ful so dorri recepti not!!
Vsi ki jeste tofu, sejtan in podobne zadeve poskusite Fastram (pa res nočem delati reklame). V MB se dobijo v Tušu na Pobrežju in najbrž še kje. Imajo pa na čebuli popečen sejtan, mešanico soje in sejtana Burgeto, razne polpete in svaljke. Vse se lahko je kar tako ali pa malo popeče ali zagreje v mikrovalovni. Sejtan, tofuji in Burgeta imajo tudi zelo dobro sestavo, cca 12g beljakovin, 5g OH in 5-6g maščob. Imajo tudi mešanico mletega sejtana in tofuja, ki lahko v popolnosti nadomesti mleto meso. Polnjene paprike se lahko z njim pripravijo na čisto enak način kot tiste z mesom. Kar se tiče raznih vegatarijanskih hrenovk, klobas, slanin in podobnega pa ima vse skupaj običajno ogromno maščob.
Ja pa še beljakovinski sladoled. So pa količine približne, saj nikoli nič ne merim:
50 dag skute razmešam z malo mleka, da je čisto gladka in bolj tekoča. Nato dodam malo zmiksanega sadja, npr. borovnice, jagode, banano in malo Amino pro beljakovinskega praška (Maxx trgovine), ki vse skupaj zgosti. Zraven pa še 0.5-1 dcl kisle ali sladke smetane (brez vsaj malo maščobe po mojem pri sladoledu ne gre) in rjavi sladkor ali umetno sladilo. Poskušala sem tudi že variante brez sadja z jagodnim ali vanilijem beljakovinskim praškom, ampak tisto kar je prišlo ven, še daleč ni bilo podobno sladoledu. Vsaj malo sadja je nujno za bolj pristen okus. Ne priporočam pa dodatka kakšnega kakava, saj se za moje pojme čokoladni in malo kisli okus skute ne ujemata.
Maso potem dam v strojček, tisti z posodo, ki jo prej zmrzneš v zmrzovalniku. Običajno vse takoj pojemo, lahko pa tudi shraniš v zmrzovalnik, toda ker ima sladoled malo maščobe se spremni v ledeno kocko . Ne pa pričakovati preveč, saj zadeva s sladoledom iz trgovine pravzaprav nima nič kaj dosti skupnega. Jaz ponavadi kar rečem, da gre za skutino ohlajeno kremo.
Lep pozdrav
Andreja
Js sem učiri kupla Fastram tofu in je poceni in dober.
Vucoman113, js mam tud Sodobno vegetarijansko kuhinjo in je super knjiga. SIcer nikol nič ne naredim točno po receptu, ampak je ful velik dobrih idej noter. A nisi ti enako napisal?
Ja ja ki not so včasih take stvari pod sestavinami da jih ziher nimam doma in vedno kaj zmanjka... Sploh pa morem nadomestit vsepovsod kjer so jajca z drugimi stvarmi, pa sir, med, ipd. tudi...
Ok bom probal ta fastram!!!
To bom pa poskusila, solate imam strašansko rada. Hvala za recept.
Jaz pa sem jedu čokolino s sojinim mlekom not pa sem dal še kakav in marelično marmelado po vrhu pa sem posul kokos NNNNNNNNNJJJJJJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMM
Za vse čokolinomanijake pa probite samo bi pasale še kake rozine not al kako drugo suho sadje alpa kaki petit piškoti...
Jaz sem danes naredila polnjene bučke (zucchine ) s svežim sirom, kuhano šunko, čebulo in začimbami, popečeno v paradižnikovi omaki, poleg pa se riž.
*Sem se morala malo pohvalit, ker sem po dolgem času spet pripravljala kosilo za celo družino. *
Jaz sem danes naredila polnjene bučke (zuchinni) s svežim sirom, kuhano šunko, čebulo in začimbami, popečeno v paradižnikovi omaki, poleg pa se riž.
Jooj, jst bi tud
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...