Pridružen: 11. jan 2005 Prispevkov: 2327 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 14. jul 2005 13:28 Naslov sporočila:
Jerca je napisal/a:
Lai Ming, sline so se mi zacedile. A lahko opišeš postopek priprave? Tole mora biti pa njami!!
Paprike (rumene) prerežeš po dolžini na pol in daš ven semena, (paprike) malo posoliš. Olupiš krompir, ga naribaš (ali pa narežeš na čisto male kocke) in malo prepražiš preden ga daš v papriko (ker ko čakaš, da bo krompir v pečici primerno pečen, se paprike preveč zapečejo); naribaš tudi sir (tudi tega lahko kar na kocke narežeš) in pomešaš s krompirjem; papriko napolniš skoraj do vrha, nato narežeš še malo sira in ga položiš na vrh (v pečici se bo fino stopil in zapekel). Zunanjost paprike čisto malo naolji, da ne bo preveč suha. Za tiste, ki jeste meso, lahko krompirju in siru dodate tudi koščke pršuta. Ena varianta je tudi, da krompirju dodaš koščke bučk ali melancan. Namesto sira lahko uporabiš tofu.
mi bomo meli pa dons oz. predvsem jest bom to jedla... , goveja juha s kroglicami, home made sojini polpeti (me zanima, kakšni bojo) in zelena solata s paradižnikom