Ljudje smo si različni.
Laktoza mi ne dela problemov, sojino pa mi očitno je; riževih ipd. pa nisem pil ker so itak tako sladki, da mi ne odgovarjajo (sladkor je pri meni prisoten v zelo malih količinah, zato moja peciva ne odgovarjajo nobenemu razen moji družini in meni), zato sem se vrnil na dobro staro mleko. So ga naše none tudi pile, pa nobena ni umrla zaradi tega. Da ne govorimo o vsej, v današnjem času tako opevani in z žugajočim prstom prepovedani, hrani naših prednikov. Eni bodo trdno kot beton zagovarjali eno, drugi drugo.
Najrajši imam, da gredo ljudje na internet (če so že preleni da bi šli v knjižnico in uživai v tistem ambientu, ter brskali med tonami knjig o prehrani ter sestavi le-te), si sami preberjo zadeve, se podučijo in sami pri sebi razčistijo kako in kaj.
Zdrava presoja in kanček logike ter balansiranja.
summertime: Točno tako je pravilno, si sama ugotovila. Kar tako dalje.
Tudi pohvale za uspešno izpeljan pekovski projekt. Jaz že kar dolgo pečem kruh in pri tem redno spreminjam tipe mok oz. mešanico mok. Ni lepšega, kot perfektno vzhajan, dišeč, hrustljavo zapečen, na čisto čisto tanke narezan domači kruhec v paketekih o 200g, pospravljen in pripravljen na zimsko spanje, katere pol sproti odmrzujem in papcam.
Kruh jem 3x tedensko, včasih morda 4x, drugo odpade na vitaminsko mineralne bombe v skledi

Kruh je only dovoljen za zajtrk. Pri meni, da ne bo pomote.
Domač pirin kruh z oreho in sončnimi semeni, domača skuta in na vsaki kos drugačna domača marmeljad, mi naredi tak takšen, kot da sem ponovno star 10let in je božično jutro.
To so zadeve, v katerih neizmerno uživam. Kulinarika oz. prehrana.
Zraven pa kakšna izmed žitnih kav, ali pa dober stari čaj.
Da o medu z fr.maslom sploh ne govorim. Ampak kot pravim, samo zjutraj.
Držim se načela, zjutraj VELJA VSE, popoldne pazim da ni slabih OHjev, prevelikega vnosa škroba oz. mešanja živil, zvečer, kot že navedeno, pa običajno ne jem.
Če že, pol je to kakšno sadje+čaj, domača skuta + oreščki, whey z mlekom in vodo, domača skuta+sadje,ali pa kakšnen keks iz mojih neštetih pekovskih podvigov.
Zjutraj sem tudi že jedel to, kar bi eni imeli za kosilo, a se ne obremenjujem ker enostavno poslušam telo in kaj si želi naslednji dan.
Imam pa utečen ritual, kateri poskrbi da prebava laufa, kot dobro namazan motor.
Pred zajtrkom čaj ali pa topla voda, nato pol ure počakam, nato kos sadja, počakat pol ure, nato pa sledijo kulinarični presežki.
Dopoldne je dovoljen vnos OHjev, tudi tistih hitrih, a to se prilagodi glede na aktivnosti čez dan.
Za kosilo si naredim tiste vrste živil, katera nisem imel za zajtrk in obratno.
Torej; če sem za zajtrk imel B+M, imam za kosilo OH in vlaknine ali pa vlaknine in B oz M.
Osnove, dostopne v vsaki novejši knjigi o prehrani.
Res ja, najjače sojino mleko je itak ono najdražeje. ALPRO torej! MMMMjask. Všeč mi je bilo,da si lahko vzel NATUR ali pa brez maščob. Istak varka, kot pri vseh drugih pakungah mleka.
Je pa tudi dobro za kakšne sladice, ker da poseben okus...