čau, ja jst mam doma zelo kvaliteten pravi vok, in je res super. Zelenjava v njem ostane hrustljava, prav taka kot v kitajski

ko kuham kitajsko, vedno uporabim sojino omako (svetlo) in mešanico kitajskih začimb ter sezamovo olje (ki se ga dobi v Hoferju-ful poceni).
en čist preprost recept:
na koščke narežeš piščančja prsa, jih posoliš, ali pa začiniš s svojimi priljubljenimi začimbami.
Jst ponavadi meso naredim v navadni posodi (ga samo popečem). Nato v voku na sezamovu olju prepražim zelenjavo -korenje, mlada čebula, por, bučka, zelena, kitajsko zelje (ki jo precej pogosto mešam), potem jo odmaknem na stran, ubijem jajce na sredini voka, ga zmešam ter kasneje pomešam med zelenjavo. Nato dodam narejeno meso, polijem z 3 žlicami vode, 2 žlicami sladkorja in kitajskimi začimbami.Meso lahko narediš tudi v voku. Če ti je prevodeno, dodaj še malo moke ali gustina. Na koncu pa dodam še riž/kitajske špagete, in še malo prepražim.Če želiš, pa lahko riž serviraš posebej....
To bi bilo to. Meni je kitajska hrana res dobra, in sem vesela, da jo lahko delam tudi jst, doma, kadar hočem. Hrana iz voka je res dobra, nimam nobenih pripomb.