Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kislo zelje

Saška
Starost: 44Pridružen: 2. jun 2004Prispevkov: 443Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 13:40
Povezava do prispevka
Kako bi zdravo zabelila kislo zelje? Ker jaz ga sedaj zabelim, s tem pa tudi zgostim, s prepraženo moko na olju (malo navadnega in malo olivnega), pa se mi to nekako ne zdi preveč zdravo. Kako torej ve zabelite oz. zgostite kislo zelje ali repo?
 
P.S. Moj fant obožuje kislo zelje in žgance, ter seveda obvezno pečenico. Jaz pečenice niti pogledati ne morem, rada pa bi tudi zelje naredila na bolj zdrav način, da bo tudi fant nekaj bolj zdravega pojedel (da bi mogoče lahko izničil tisto "ubijalsko" pečenico!!!). 
 
Saša
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 13:52
Povezava do prispevka
Jaz sploh ne zabelim, ne repe in ne zelja... samo skuham(kar ne pojem že surovo)... se mi zdi še najbolj zdravo... in tudi okusno.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 13:53
Povezava do prispevka
jaz tudi skuham, potem pa vržem v ponev, da se malo zapeče.
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 14:30
Povezava do prispevka
Zelje lahko naredite tudi kot samostojno jed tako, da na drobne koščke narežete mesnato slanino, jo malo prepražite, lahko dodate tudi žličko olja, stresete gor zelje (jaz ga precej sperem, da ni prekislo), dodate malo paradižnikove mezge in počasi pokrito dušite. Če se preveč posuši, dodajte nekaj žlic vode. Tako zelje je meni zelo dobro!
Drugače pa lahko zelje zabelite tudi z bolj suhimi ocvirki, prepraženo čebulo, zaseko, zelo dobro pa je tudi, če se duši v kaki omakci od pečenke!
0
Nazaj na vrh
Andreja
Starost: 52Pridružen: 5. nov 2003Prispevkov: 931Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 14:42
Povezava do prispevka
Saška poskusi z veliko količino čebule, ki jo prepražiš na malo olja ali masla ali kar podušiš na malo vode. Na ta način se da lepo zgostiti tudi kakšni golaž. Če ti je na koncu še preredko, lahko narediš še malo podmeta (malo škroba zmešaš z malo hladne vode in nato vmešaš v zelje).
 
Lep pozdrav
Andreja
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kislo zelje
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.