KATARININO PECIVO
Testo:
~ 250 g sladkorja
~ 240 g margarine
~ 340 g moke
~ 1 ½ pecilnega praška
~ 5 rumenjakov
Vse to zmešaš skupaj. Nato krhko testo razdeliš na dva dela ( 2/3 in 1/3 ), manjši del oblikuješ v kepico in jo daš v zamrzovalnik za 30- 60 minut. Večji del pa porazdeliš po pekaču, ki ga prej namažeš z margarino. Ker zgleda testo bolj kot žganci?ga ponavadi kar malo z roko potlačim na dno.
Nadev:
~ 3 kisle smetane- male
~ 2 mala navadna jogurta
~ 5 žlic moke
~ 1 vanilijev sladkor
~ 200 g sladkorja
~ sneg iz beljakov
Kisle smetane, jogurta, moko in vanilijev sladkor zmešamo in dodamo sneg iz beljakov, v katerega smo počasi vmešali sladkor.
Nadev naložimo na prvo plast testa v pekaču.
Testo, ki ga imaš v skrinji, ga vzameš ven in ga enakomerno naribaš po nadevu.
Pečeš približno 30 minut na 180 stopinj
Pri nas je prav hitro šel