To so res enostavne jedi (predvsem pa zelo hitro pripravljene

), vendar zelo okusne.
Narežeš meso (puran, piščanec ali govedina) na majhne koščke in jih daš v skledo. Dodaš sojino omako in vodo (vsakega cca. 3 žlice) in jedilni škrob (cca. 2 žlici). Mere so res približne ker jaz delam po občutku. Marinada mora biti pocasta in ne preveč tekoča. To pustiš, da malo stoji. Zdaj pa imaš dve možnosti. Lahko samo na čebuli in česnu prepražiš meso in dobiš "suho praženo govedino". Med praženjem v voku ne dodaš nič vode, ker se mora pac prijeti na meso in ni (skorj nič) omake. Druga možnost pa je, da na koščke narežeš različno zelenjavo (papriko, por, bučke, kitajsko zelje...), ki jo dodaš že praženemu mesu in potem še zaliješ z nekaj vode, da dobiš več omake.
Če želiš pa chop sue varianto, pa tudi uporabiš meso in zelenjavo vendar brez sojine omake. Najprej prepražiš meso na česnu in čebuli, dodaš zelenjavo, začiniš (sol, poper, vegeta,..) in dodaš malo vode. Proti koncu dodaš jedilni škrob raztopljen v vodi (pri vseh receptih je obvezen jedilni škrob in ne moka, ker jedilni škrob naredi omako bolj "želatinasto" oz. ne vem kako bi povedala).
To jed sem pa ravno pred dnevi prvič delala in je zelo dobra (in malo drugačnega okusa). Papriko nareži na tanke trakove in jo popraži na česnu in čebuli. Prilij eno šalčko jušne osnove (jaz sem dala kocko zelenjavne juhe). Dodaj malo kurkume in malo cimeta. Jaz sem na koncu dodala še malojedilnega škroba, da se omaka zgosti (vendar ne sme biti preveč gosta). Zrave ponudi kuhano polento. P.s.: zraven paprike lahko daš tudi piščančije meso.