Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj???

Pojdi na stran 1 , 2
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2005 19:56
Povezava do prispevka
Rabim pomoč!

V soboto sem povabila tasta in taščo na kosilo, in kakšen je moj menu v glavi zaenkrat:   tema    In
me zanima kaj bi mi predlagale, da se ne bom glih v največjo sramoto
spravila, rabim recept za nekaj, da je VELIKO možnosti, da mi uspe.

p.s. Upoštevajte, da sem štor po naravi.

0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 50Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2005 20:10
Povezava do prispevka
Ali imaš vok? Lahko ti predlagam nekaj (kao) kitajskih jedi.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2005 20:16
Povezava do prispevka
Imam  
0
Nazaj na vrh
*milla*
Starost: n/aPridružen: 26. apr 2005Prispevkov: 804Kraj: domžaleStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2005 20:56
Povezava do prispevka
kaj pa če bi na žaru pekla.. itak kupš vse narjen, bolj piknik vrjanto nardiš.. pa še kakšne dobre recepte za solate ti pošlem.. ti rečem da bo kul..
 peče nej pa tvoj dragi..
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 50Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2005 21:08
Povezava do prispevka
To so res enostavne jedi (predvsem pa zelo hitro pripravljene ), vendar zelo okusne.
 
Narežeš meso (puran, piščanec ali govedina) na majhne koščke in jih daš v skledo. Dodaš sojino omako in vodo (vsakega cca. 3 žlice) in jedilni škrob (cca. 2 žlici). Mere so res približne ker jaz delam po občutku. Marinada mora biti pocasta in ne preveč tekoča. To pustiš, da malo stoji. Zdaj pa imaš dve možnosti. Lahko samo na čebuli in česnu prepražiš meso in dobiš "suho praženo govedino". Med praženjem v voku ne dodaš nič vode, ker se mora pac prijeti na meso in ni (skorj nič) omake. Druga možnost pa je, da na koščke narežeš različno zelenjavo (papriko, por, bučke, kitajsko zelje...), ki jo dodaš že praženemu mesu in potem še zaliješ z nekaj vode, da dobiš več omake.
 
 
Če želiš pa chop sue  varianto, pa tudi uporabiš meso in zelenjavo vendar brez sojine omake. Najprej prepražiš meso na česnu in čebuli, dodaš zelenjavo, začiniš (sol, poper, vegeta,..) in dodaš malo vode. Proti koncu dodaš jedilni škrob raztopljen v vodi (pri vseh receptih je obvezen jedilni škrob in ne moka, ker jedilni škrob naredi omako bolj "želatinasto" oz. ne vem kako bi povedala).
 
To jed sem pa ravno pred dnevi prvič delala in je zelo dobra (in malo drugačnega okusa). Papriko nareži na tanke trakove in jo popraži na česnu in čebuli. Prilij eno šalčko jušne osnove (jaz sem dala kocko zelenjavne juhe). Dodaj malo kurkume in malo cimeta. Jaz sem na koncu dodala še malojedilnega škroba, da se omaka zgosti (vendar ne sme biti preveč gosta). Zrave ponudi kuhano polento. P.s.: zraven paprike lahko daš tudi piščančije meso.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2005 11:38
Povezava do prispevka
Kiara, hvala ti!
*milla*, saj smo imeli v planu, da bi lubi na žaru pekel, sam ima pa zdaj gips na roki in bi bilo to malo težje izvedljivo.
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2005 12:05
Povezava do prispevka
Kaj pa če bi naredila:
 
1. Predjed: paradižnik narezan na kolobarje z mozarello, svežo baziliko in olivnim oljem (po želji tudi malo česna) poleg pa popečene kruhke. (to ena različica "brusket" )
 
2. Glavna jed: pečen biftek (kak imate pač radi malo krvave ali čisto prepečene) na posteljici iz rukole poleg pa maldi pečen krompirček, po želji pa še kakšno mlado solatko.
 
3. Sladica: jaz bi naredila kar melono z malo ruma  ali jagode poleg pa kak sladoled.
 
Je pa to bolj lahek meni, ker bo tudi najverjetneje precej vroče, pa ne bi pasala kakšna težka hrana.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2005 22:40
Povezava do prispevka
Meni se vglavnem cedijo sline, ko tole vse berem...
Bom definitivno probala kakšnega od kiarinih receptov in to čimprej. Smile
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 49Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2005 11:06
Povezava do prispevka
Predlog za telebane ( zares simpl in dobr ) Question
- lasagna ( mesna, zelenjavna, ali mešana,.. )
- solata ( šopska, zelena,...)
- sladoled in kavica
To je ful simpl. Vse lahko pripraviš že vnaprej, tako da samo eno urco pred prihodom ,,vržeš,, lasagno v pečico, mad tem časom okisaš solato/e, ko pa vse skup pojeste, jima pa tvoj dragi skuha kavico in jo postreže s sladoledom.
ma tak kosiv jima bo ziher všeč !
 
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2005 13:09
Povezava do prispevka
uuuf jaz se pridružujem Simoninem jedilniku. Malo bolj fino je pa še simple za naredit!
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2005 13:53
Povezava do prispevka
Za predjed sem imela dva namaza, tuninega in iz sončičnih semen. Za glavno jed golaž (zunaj smo ga kuhali v "ciganskem kotlju") in mešano solato. Potem pa še za sladico rdečo kapico in pa sladoled. Kasneje pa narezek.
Hotela sem po Kiarinem receptu, pa me je dragi opomnil, da raje ne, ker so njegovi precej izbirčni in imajo raje tradicionalno kuho.
 
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2005 14:01
Povezava do prispevka
quote:cbfa31cefa="firbček"
sladico rdečo kapico
A lahko recept za to napises?
hvala
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2005 23:04
Povezava do prispevka
RDEČA KAPICA



Biskvit:

- 7 rumenjakov

- 7 žlic sladkorja

- 7 moke

- pecilni prašek

- 7 beljakov-sneg

Speci biskvit, medtem pripravi kremo.



Krema:

- 3 navadni jogurti

- 20 dag sladkorja

Mešaš na lahkem ognju, ne segrej preveč. (jaz sem toliko, da se je stopil sladkor)



V 2 dcl mlačne vode raztopi dve vrečki želatine, mora zavreti-brez sladkorja!

Stepi 1/2 l smetane (sladke)

Po bisvitu razdeli maline in višnje iz komopta. Namesto malin lahko uporabiš tudi jagode. (jaz sem imela samo višnje)

Zmešaj ohlajen jogurt in želatino,
ter dodaj smetano. S tem preliješ biskvit in daš za nekaj ur na hladno
ali v hladilnik, da se strdi.



Preliv:

Ko se ohladi na višnjevem kompotu skuhaj vanilijev puding. Skoraj
ohlajenpuding prelij po biskvitu in daj še za nekaj časa na hladno ali
v hladilnik.

0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2005 23:21
Povezava do prispevka
njaaaamii..kolk more bit to dobr
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2005 23:24
Povezava do prispevka
Vsem je bilo dobro, še fantu, dokler ni zvedel, da je jogurt noter

Sem pozabila napisati, tega kar precej pride, tako, da je potreben kar velik pekač.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj???
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu