Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Jedilniki 3. del

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 13:29
Povezava do prispevka
cukrček, čist prav delaš. Jest dam 2 dcl vode+2 filter vrečki čaja. Stisnem sok ene limone. Ko se čaj malo ohladi ga prelijem v vrč in prilijem limonin sok potem pa še vodo.
 
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Layla_
Starost: 39Pridružen: 16. okt 2005Prispevkov: 4694Kraj: Vedno na sončni strani...Status:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 13:58
Povezava do prispevka
Moj današnji...

Z: prespala
D: /
K: juha, 1 puranje nabodalo + solata iz kumaric in paradižnika
P: lahka skuta z malo sadnega jogurta
V: zelena solata s tuno
Nazadnje urejeno 30. apr 2007 19:24; skupaj popravljeno 1 krat
Spogledljivost pristoji le srečni ženski.
(Honoré de Balzac)
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 14:29
Povezava do prispevka
Meni je filter zeleni čaj zanič. Pijem iz čajnice (Cha), China
Gunpowder, Temple of Heaven. Dam 1,5 male žličke na 2 litra vode. Voda
ne sme biti vrela, imeti mora 80 stopinj C. Eno in isto količino
"listkov" čaja, uporabim 3x, ker je tako močan. Prvič, ko delam čaj,
pustim lističe notri slabe tri minute (raje dobri 2 minuti), v drugem
in tretjem prelivu pa pustim cele 3 minute. Zadnji poliv je že zelo
blagega okusa, ampak je še vedno učinkovito. Tako delam že kar nekaj
časa in efekt na tešče je neverjeten. Ker je seveda zelo pomembno,
koliko časa čaj pustimno v vodi...nima vedno enakega efekta. 



Pa, da ne omenjam kako dolgo mi zdrži mala, 50g vrečkica čaja, ker je
poraba zares zelo zelo minimalna. In cenovno je v primerjavi s filter
čaji veliko ceneje...
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 14:34
Povezava do prispevka
Ja, se res bolj splača kupit čaj v čajnici-že zaradi kvalitete. Ampak, ker ni čajnice vedno pri roki, je tufi filter ok
Koliko čaja pa daš v cedilček? žličko? več?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 14:39
Povezava do prispevka
Lumpa  image file name: 2k473e953247.gif.....
 
Še nekaj  vprašanj imam....prosim če mi pomagate.
 
1. Kupila sem bio belo moko tip 65, in me zanima, če si lahko naredim nekaj palačink, in jih potem filam s fromage blance 0% (to je tukaj kao skuta)...malo se jih potem še v pečici zapeče..seveda brez masla, olja.....okus pa kot sirov burek.
Prevedla sem si energetske vrednosti (EV ) in piše tako:
Na 100 g ima
356 Kcal,
beljakovin 9g 
OH 75,5
maščob 2g
 
Je dobra za uporabo ali ne, čeprav vem, da ni ravno priporočena moka.  Zaželela sem si 2 palačinki hahahah...
 
2. Ali lahko upobljam jodirano sol....ena med. sestra je rekla, da je ta dobra in zdrava....ni pa o.k. tista, ki sem jo prej uporabljala? obožujem slane stvari, vegete pa itak nimajo tukaj...slovenska zaloga je pošla hahahah....
 
3. Kupila sem si (moj prevod) ovseno kašo (vsaj mislim da je to), kot sama kaša mi ni ravno všeč, kot da bi bila nekako zaslajena....
Za kaj bi jo lahko ponucala? Ali naj raje delam pecivo iz nje....uporabljam kot moko?
 
4. Zanima me tudi, ali se je dovoljeno prenajesti zelene solate.....mislila sem da je to nemogoče, pa mi je uspelo zadnjič...
 
Hvala na odgovorih
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 14:40
Povezava do prispevka
Lumpa, saj full dolgo zdrži, si kupiš eno malo vrečko, pa je za zelo dolgo.

1,5 čajne žličke dam v tisto cedilno bunkico za čaje, v 2 litra vode.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 14:46
Povezava do prispevka
1. za palačinke komot uporabiš katerokoli drugo črno moko-rženo, pirino, pšenično polnozrnato, graham...bele moke se raje izogibaj
2. ne bi vedla
3. ovsena kaša? Kako to zgleda? a je kakšna sestava napisana na embalaži?
4. prenajesti solate? Jest jo že več kot eno leto jem minimalno 2x na dan in to pošteno skledo pa se je še nism prenajedla
 
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 16:07
Povezava do prispevka
2. jodirana sol je veliko bolj priporočljiva in zdrava, kot nejodirana, saj z njo dobimo precej joda v telo, ki ga nujno potrebujemo za normalno delovanje ščitnice in izločanje tiroksina. Lahko jo mirne duše uporabljaš, samo v prevelikih količinah ti bo seveda začela zastajati voda, kot pri vsaki soli.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 16:54
Povezava do prispevka
quote:8046ba18f0="I cukrcek I"
2. Ali lahko upobljam jodirano sol....ena med. sestra je rekla, da je ta dobra in zdrava....ni pa o.k. tista, ki sem jo prej uporabljala? obožujem slane stvari, vegete pa itak nimajo tukaj...slovenska zaloga je pošla hahahah....


Sicer nisem Lumpa, ampak mislim da lahko vseeno odgovorim. Sol, ki jo uporabljamo vsak dan naj bi bila jodirana, ker preprečuje nastanek golše. Mnenja o tem se sicer delijo, češ da danes to ni več potrebno, vendar bolje jodirana kot ne. Meni je ni čez piransko, grobo mleto, ki jo potem sama zmeljem. Poznam pa dosti ljudi, ki za soljenje jedi uporabljajo himalajsko sol, kjer v bistvu imaš kamen, iz katerega potem narediš solnico. Če te bo zanimalo, ti dam kak link pa si več poglej.
Kar se pa vegete tiče... Ima dosti nitritov in konzervansov, tako da je jaz ne uporabljam, ampak namesto nje bio zelenjavne kocke. Če ne boš tega našla v Franciji, ti komot vtaknem to v paketek in dobiš. Prav tako piransko sol.

Btw, a si ti mogoče sodelovala kdaj na kulinariki?
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 17:27
Povezava do prispevka
Hvala za odgovore...
- Torej bio bela odpade.....
- Kia hvala glede soli, ne bom pretiravala...
- ovsena kaša, ....jaz tega prej nisem konzumirala, tako da upam da se ne bom sedaj osramotila, mogoče se temu drugače reče...evo link
 
- Lumpa nisem se zasitila solate, kje pa, nisi me razumela, po domače prenažrla sem se je, ker je bila tako dobra, sočna. Zanima me, ali se je dovoljeno prenajedati solate....občutek da pokaš po šivih
- Galyka da, sodelovala sem na kulinariki...a ti tudi?
 
Joj "laufam v štacuno" po tuno....se slišimo...
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2007 22:02
Povezava do prispevka
tinna je napisal/aMeni je filter zeleni čaj zanič. Pijem iz čajnice (Cha), China
Gunpowder, Temple of Heaven. Dam 1,5 male žličke na 2 litra vode. Voda
ne sme biti vrela, imeti mora 80 stopinj C. Eno in isto količino
"listkov" čaja, uporabim 3x, ker je tako močan. Prvič, ko delam čaj,
pustim lističe notri slabe tri minute (raje dobri 2 minuti), v drugem
in tretjem prelivu pa pustim cele 3 minute. Zadnji poliv je že zelo
blagega okusa, ampak je še vedno učinkovito. Tako delam že kar nekaj
časa in efekt na tešče je neverjeten. Ker je seveda zelo pomembno,
koliko časa čaj pustimno v vodi...nima vedno enakega efekta. 


Tinna mene pa zanima kako veš, kdaj ima voda 80 stopinj?
In še to, kam daš potem tiste že uporabljene lističe, ko si rekla, da jih imaš za 3x? Ali jih kar pustiš v tistem jajčku za čaj delati? Pa glede na to, da potem iz tega pride 6 litrov čaja (3x po 2 litra), ali imaš potem te lističe za več dni? Če bi delala vsak dan 2 litra čaja, so potem tretji dan  lističi še uporabni, ker so že od prejšnjih dni razmočeni? Jaz vedno uporabljam le filter vrečke, pa ne vem kaj potem rata iz tistega, ko je enkrat že zmočeno.
0
Nazaj na vrh
k4jch
Starost: 35Pridružen: 14. avg 2006Prispevkov: 3629Kraj: Nad oblaki Status:Offline
Objavljeno: 1. maj 2007 8:32
Povezava do prispevka
z: polnozrnat kruh in cottage sir, banana
m: light jogurt
k: zelenjavna juha, 4 polnozrnati  piškoti
m: jogurt
v:cottage sir
Nazadnje urejeno 1. maj 2007 13:13; skupaj popravljeno 1 krat
"A girl must be two things: classy and fabulous" Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
natopakt
Starost: n/aPridružen: 20. mar 2006Prispevkov: 2807Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. maj 2007 8:51
Povezava do prispevka
1. mleko,ovseni kosmiči,pšenični otrobi,laneno seme,sončnično seme
2. pirin kruh,bio sojin namaz s piro
3. piščančja prsa z paradižikom in gobicami,zelena solata
4. mešana solata s tuno v slanici
5. rižota z morskimi sadeži
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 1. maj 2007 8:57
Povezava do prispevka
55 min teka
-skuta (250g), mešani kosmiči (70g), par rozin in mandljev, žlička medu; 1x bion 3
-beljak. omleta s pišč. prsmi (salama), pz štručka, kisle kumarice, paprika
-pišč. file in perutke na žaru, jajčevci na žaru, solata
-Obstgatren skuta+Zž skuta (150g), žlička koksove moke in par mandljev
-solata+pišč. file (200g)
Nazadnje urejeno 1. maj 2007 17:53; skupaj popravljeno 1 krat
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 1. maj 2007 9:49
Povezava do prispevka
Dina je napisal/a
Tinna mene pa zanima kako veš, kdaj ima voda 80 stopinj?
In
še to, kam daš potem tiste že uporabljene lističe, ko si rekla, da jih
imaš za 3x? Ali jih kar pustiš v tistem jajčku za čaj delati? Pa glede
na to, da potem iz tega pride 6 litrov čaja (3x po 2 litra), ali imaš
potem te lističe za več dni? Če bi delala vsak dan 2 litra čaja, so
potem tretji dan  lističi še uporabni, ker so že od prejšnjih dni
razmočeni? Jaz vedno uporabljam le filter vrečke, pa ne vem kaj potem
rata iz tistega, ko je enkrat že zmočeno.




Dina, jaz dajem vodo iz bojlerja, ima ravno nekje 80 stopinj, tista najbolj vroča.

Lističe puščam v jajčku, ja. In ker 1x dnevno delam čaj, jih imam potem
za 3 dni. Jajček dam tako, da se odceja/suši (obešen je na ketnici
nekje) in se listki nazaj posušijo, da ne morejo zgniti ali kaj
podobnega.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Jedilniki 3. del
Stran 2 od 100
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.