Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Goveja juha

Pojdi na stran 1 , 2
sasska
Starost: -13Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2006 17:47
Povezava do prispevka
Js je pa že od majhnega nisem marala...res ne vem, v čem je fora kuhanih kosti in mozga. Ni šans, da bi jo jedla.

Pri nas je običajno vsako nedeljo, recept pa gre nakako tekole:

Najprej se meso kuha v vodi, da ta zavre, potem pa se vzame meso iz vode, se ga opere in posodo prav tako ( s tem gre vstran tista začetna rjava stvar, ki nastane - mozeg??). Potem se na rahli temperaturi meso kuha, dokler ni kuhano (cca 2 uri). Vmes se da noter korenček, majhen paradižnik, popečeno čebulo in košček paprike (za okus, to se potem ne poje, razen korenja). Pa še soli se, doda vegeta, peteršilj, šnitlih (drobnjak), zelena in možno da še kaka druga začimba.
V nedeljo so ponavadi noter narezane palačinke, včasih rezanci, krogljice, grisnokelni, vlivanci.... Mami ima najraje palačinke Wink js jih pa pečem.
(zdaj se mi je pa palačin zaluštalo )
.
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -13Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2006 9:32
Povezava do prispevka
Moj jo obožuje, jst jo pa tudi rada pojem, ampak govedine pa ne maram preveč. Juhca ja, pa kakšen korenček obvezno. Jo pa damo tud v skrinjo, da je ni treba zmeri kuhat.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Goveja juha
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Bela krila za poletje? Nič novega, vendar je letos prevladal polnejši A kroj tega priljubljenega kosa.