Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Goveja juha

Tinchy
Starost: 42Pridružen: 23. jan 2004Prispevkov: 3853Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 10:21
Povezava do prispevka
Ker ima za govejo juho vsak svoj način kako jo pripravi, tudi glede začimb..me zanima kako jo pripravite?
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 10:29
Povezava do prispevka
Uf, čez govejo župco je pa ni ind a so notri še domači rezanci ali pa ribana kaša, cmočki....
No pri nas jo takole skuhamo: pusto goveje meso+kost, voda, cel poper, žlička soli, korenje, zelena (gomolj+listi), petršilj (korenina+listi), por, koleraba, čebula, česen. Potem se pa počasi kuha ene 2 urci.
 
Nekateri pa predno dajo čebulo v vodo, jo prej malo prepražijo - baje ima juha boljši okus.
Je pa tudi ena finta v kakšno vodo (vroča, mrzla) daš kuhat meso od česar je potem odvisno ali bo boljša juha ali meso iz juhe
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 10:37
Povezava do prispevka
pusto goveje meso + kost
korenje
čebula,
zelena
peteršilj
paradižnik
žafranika
muškatni orešček
lovor
sol
 
Kuham jo 45 minut v ekonom loncu.
 
Zakuhe: zdrobovi žličniki, korenčkovi rezanci, pa te male zakuhe ( zvezdice, blekci...), ribana kaša
 
 
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 10:53
Povezava do prispevka
Jaz vsekakor čebulo malo popečem na plošči, drugače pa:
goveje meso (po možnosti bolj stara govedina, je boljša) + kosti
  • čebula, jo dam kar veliko, ker da zelo prijeten sladkast okus (2 veliki)
  • rdeč korenček
  • rumen korenček
  • malce zelene
  • zeljni list ali stržen
  • korenina peteršilja
  • cel poper
  • muškatni oreh
  • lovorjev list
  • na koncu še malo luštreka
  • sol

Kolerabe in česna v juho ne dajem, ker mi okus v juhi ravno ne ustreza.

 
0
Nazaj na vrh
Tinchy
Starost: 42Pridružen: 23. jan 2004Prispevkov: 3853Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 11:07
Povezava do prispevka
mi damo včasih še poleg govejega mesa, tudi malo piščančjega.
0
Nazaj na vrh
karmy
Starost: 39Pridružen: 21. mar 2006Prispevkov: 2005Kraj: mjav yorkStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 11:42
Povezava do prispevka
  • Goveje meso + kosti
  • korenje
  • peteršilj
  • koleraba
  • zelena gomolj
  • čebula (popečena na plošči)
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 44Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 11:58
Povezava do prispevka
irena je napisal/a
na koncu še malo luštreka
 
 
Irena, kaj je to?
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 12:16
Povezava do prispevka
Ally, stara začimba, ki pa da juhi zelo prijeten okus, precej je podobna zeleni, jo je pa kar težko dobiti, ga nimajo povsod in ga tudi marsikdo ne pozna, dodam ga na koncu, ko je juha že kuhana in preden jo precedim.
 
Zapri sliko
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 44Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 12:28
Povezava do prispevka
Irena, hvala  za razjasnitev
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Goveja juha
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu