4 skodelice kuhane čičerike (namočiš čez noč in potem kuhaš do zelo mehkega)
2 jajci
3 režnje česna
1/2 žličke mlete kumine
3 žlice Tahinija (lahko ga narediš tudi sama - glej spodaj)
1/2 čajne žličke turmerike
1 žlička koriandra (mletega)
malo limoninega soka
1 žlica posušene mete
malo sode bikarbone
3 žlice moke
poper (lahko dodaš tudi cayenski poper če imaš rada bolj pekoče)
sol
Čičeriko zdrobiš (spasiraš), ostalo primešaš. S pomokano roko oblikuješ malo sploščene kroglice. Ocvreš v globokem olju. ne smeš cvreti preveč falafelov hkrati, ker se bo temepratura olja spustila.
Tahini pa narediš takole: na brezmastni ponvi pražiš sezamova semena do svetlo rjavega (oluščen sezam) in dodaš sol. Zmelješ v električnem kavnem mlinčku zelo na fino, tako da semena že skoraj začenjajo spuščati olje.