Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Dagnje

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 22:54
Povezava do prispevka

Dagnje NJAMI, NJAMi!


Katja, hvala za recept. Kaj pa paradižnik, ne daš nič notri?


Ja, to je res, da so školjke pravi filter, ampak meni so taaaako dobre!


Kaj pa kapesante? eni pravijo, da je to drugo ime za dagnje?

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 22:59
Povezava do prispevka

Kapesante so pa čisto nekaj drugega. Reče se jim tudi Jakobove pokrovače. Školjka velika 10 cm, v obliki srca. Izredno drage, a dobre.


Paradižnik bo pokvaril omakico.

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 23:01
Povezava do prispevka

Pa še recepr za kapesante:











Postopek POSTOPEK

kapesante
maslo
drobtine
česen
belo vino
parmezan ali nariban sir




Kapesante očistimo tako, da ostane le belo meso in oranžen repek, vse ostalo zavržemo. Dno školjčne lupine namažemo z maslom, nato vanjo položimo meso školjke, posolimo, potresemo z jušno žlico drobtin, pokapljamo z belim vinom. Na to damo parmezan (ali naribamo sir po želji) in pokapljamo s stopljenim maslom, v katerega smo stisnili česen.
Tako pripravljene kapesante pečemo v ogreti pečici pri 220 stopinjah 8 do 10 minut.

0
Nazaj na vrh
anka
Starost: 47Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2322Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 23:04
Povezava do prispevka

Kapesante, njami! Pa tudi ostale školjke.

LP,Anča
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 23:09
Povezava do prispevka

Pa še slikca kapesant:







 







Jakobove školjke v zeliščni omaki


0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 23:16
Povezava do prispevka

Pa še moj recept: dagnje očistiš, potem jih daš v vrelo vodo in počakaš približno 2-3 minute, da se odprejo, potem jih daš ven. Polovice, na katerih je meso položiš na pekač, čez potreseš nadrobno narezan peteršilj s česnom, poliješ z olivnim oljem,paradižnikovo omako in belim vinom(cca 1/2 dcl) ter na kocu na veliko posuješ še z naribanim sirom. Po želji popopraš in soliš. Vse skupaj daš v pekač, za približno 15-20 minut (toliko, da se sir lepo razstopi in zapeče).


Ta recept je res super in je všeč  celo tistim, ki ne marajo školjk  Mnjami, se mi že kr sline cedijo

[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 23:17
Povezava do prispevka
Men pa kapesante niso všeč
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 23:34
Povezava do prispevka

Ja, Kirka te zapečene so tudi super. Najbolje iz krušne peči, najboljše so v Botru na Vrhniki.


Bom oba recepta preizkusila.

0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 23:57
Povezava do prispevka
Boter. Mnjami! Njihova Zarzuela de mariscos (al neki tazga) je pa itak zakon!!!
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2004 23:59
Povezava do prispevka

Tu je bilo veliko govora, da so dagnji filter morja. A pa ne velja to za vse školjke?

0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2004 0:00
Povezava do prispevka

Aja, pa najboljša morska pizza je definitivno pri Botru na Vrhniki.


[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 25. maj 2004 0:02
Povezava do prispevka

ja, ja to: zaruzela inšenekajzraven.


Vse školjke so filter, saj so vse na sti princip razvite. Pomoje.

0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2004 2:58
Povezava do prispevka
 Grandma Jojjjjjjjjjj kuk sem lačna. Zdaj ob 2h pa res ne grem jest. Školjke njami!!!!

0
Nazaj na vrh
smrketa
Starost: 44Pridružen: 26. mar 2004Prispevkov: 1959Kraj: Ljubljana-KranjStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2004 9:14
Povezava do prispevka

meni so pa boljši škampi na katerikoli način. pri školjkah me moti to, da pogosto dobiš mivko med zobe  ampak če so dobro pripravljene, so pa tudi njami.

0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 25. maj 2004 9:26
Povezava do prispevka

Mivko? Jaz je pa nisem še nikoli dobila oz. čutila v školjkah.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Dagnje
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.