Testo:
- 235ml (1 cup) toplega mleka
 - 2 jajci, sobna temperatura
 - 75g stopljenega masla
 - kavna žlička soli
 - 100g sladkorja
 - 615g (4 in 1/2 cups) moke
 - 10g suhega kvasa
 
- 220g (1cup) rjavega sladkorja
 - dve veliki žlici in pol mletega cimeta
 - 75g stopljenega mala
 
- 85g namaza philadelphia
 - 55g zmehčanega masla
 - 190g (1 in 1/2 cups) sladkorja v prahu
 - pol kavne žličke vanilijeve esence 
 - ščep soli
 
- zamesi testo v kruhomatu (na programu testo) ali na roke. Temeljito pregneti in daj vzhajat, da naraste na dvakratno velikost.
 - po vzhajanju daj testo na pomokano površino in ga razvaljaj v pravokotnik s stranicami vsaj 44cmx55cm. Premaži ga s stopljenim maslom ter posebej zmešaj skupaj rjav sladkor in cimet. Mešanico posuj po z maslom namazanem testu.
 - Testo zvij ter nareži na 12 enakih kosov. Kose zloži v pomaščen pekač s spiralno stranjo navzgor, enega zraven drugega. 
 - rolice pokrij s kuhinjsko krpo in jih daj vzhajat še za pol ure. Medtem ogrej pečico na 200 stopinj.
 - po vzhajanju peči rolice približno 20 minut, da porjavijo (po občutku)
 - Skupaj zmešaj vse sestavine za preliv in ga razmaži po rahlo ohlajenih rolicah
 


































... Samo zanima me če to pride zelo "suho"...?






...samo sem tako neučakana, ko čakam da bo dovolj vzhajalo
...... Prvič delam kaj iz kvašenega testa