nasekljanega česna. Ko se ta zmehča, dodamo dve veliki žlici moke in z
metlico dobro premešamo. Nato dodamo za 4 skodele kropa in pri vsaki
mešamo. Pomembno je, da ne dodamo vsega naenkrat ampak inkrementalno,
skodelo za skodelo!
Nato sol in poper ter žlico balzamičnega ali kakšnega drugega rdečega
vinskega kisa. Počakamo, da zavre, zmanjšamo vročino in kuhamo 10 minut.
V skodelici razžvrkljamo beljak enega jajca in dodamo malo juhe iz
kozice nato pa vse skupaj dobro premešamo z metlico in vse skupaj
dodamo v juho. Premešamo in pustimo kuhati nadaljnjih 10 minut. Nato
ponovimo enako z rumenjakom. Ko dodamo rumenjak v juho, ta ne sme več
vreti!
Nato v jušne skodele položimo popečene kruhe in po njih polijemo juho.
Kruhove rezine lahko nadomestimo s popečenimi kruhovimi cmoki (mleko,
kruh, jajce, popražena čebula, drobnjak). Na vrh naribamo še trd
parmezan in posujemo z drobno nasekljanim peteršiljem.
Opisan recept je za 4 osebe original pa izvira iz Francije. Juha je
specifičnega okusa in če imate radi česen, jo boste vzljubili (z
želodcem in srcem).