Čebelji pik
500 g moke presejemo v skledo za mešanje, jo skrbno zmešamo z 1 vrečka suhega kvasa, dodamo še 75 g sladkorja, 1 vanilijev sladkor, sol, 2 jajci, 125ml mlačnega mleka, 100 g stopljenega masla ali margarine.
Vse sestavine gnetemo okrog 5 minut z gnetilnima kavljema ročnega mešalnika, najprej pri najnižjem in zatem pri najvišjem številu vrtljajev, da dobimo gladko testo. Če se lepi, mu dodamo še malo moke. Dobljeno testo postavimo na toplo za toliko časa, da vidno naraste, nato ga pri največjem št.vrtljajev še enkrat dobro pregnetemo, razvaljamo, položimo na pomaščen pekač in večkrat prebodemo z vilicami. Pred testo položimo večlrat preganjen trak iz aluminijeve folije.
OBLOGA : med mešanjem razpustimo 100 g masla, 150 g sladkorja, 1 van.sladkor, 2-3 žlice mleka, 200 g olupljenih in na listke narezanih mandljevih lističev in mešanico nekoliko ohladimo, nato pa jo enakomerno porazdelimo po testu. Obloženo testo postavimo znova na toplo, da dobro vzhaja, nato pa ga damo v ogreto pečico in pečemo 200-225