Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bučke

Ushy
Starost: 40Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2006 18:28
Povezava do prispevka
zanima me, kako pripravim bučke v pečici? jih prerežem na polovico, s
čim jih potem obložim? koliko časa jih pečem, na koliko stopinj?
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2006 18:45
Povezava do prispevka
jaz sem zadnjič naredila bučke polnjene s tuno.
 
bučke prerežeš po dolžini in jih namažem z oljem po zunanji strani. po notranji strani pa jih posoliš, jaz sem jih še posula z baziliko.
 
nadev:
čebulo prepražiš, dodaš tuno v naravnem soku, nato česen, vse skupaj malo podušiš, dodaš še začimbe npr. baziliko, peteršilj, origano... ne sme biti preveč tekoče
 
s tem nadevomnafilaš bučke  in daš v pečico pečt na 200stopinj za nekje 20 minut. dokler bučke niso mehke. proti koncu lahko dodaš še sir
 
 
ali pa še recept iz TLP

Polnjene bučke s sojo

Sestavine:
1 srednje velika bučka ali 2 majhni

Omaka:
6 velikih žlic sojinih kosmičev
200 g pelatov ali pasiranega paradižnika
velika čebula
2 stroka česna
peteršilj
bazilika
muškatni orešček
sol, poper
žlica moke

Preliv:
jajce
20 g parmezana
žlica kisle smetane

Priprava:
Sojine kosmiče zalijemo s toplo jušno osnovo in pustimo, da se zmehčajo in napijejo. Ko so napiti jih z roko stisnemo in ožamemo ter dodamo čebuli, ki smo jo zlatorjavo prepražili na oljčnem olju.

Bučko razpolovimo in izdolbemo sredico. Nasekljano sredico dodamo čebuli in soji ter pražimo, da vsa tekočina povre. Nato dodamo še muškatni orešček, česen, malo peteršilja, sol, poper in pražimo še kratek čas, toliko da česen lepo zadiši. Vse skupaj prelijemo s pelati ali pasiranim paradižnikom ter dodamo še svežo baziliko (lahko tudi suho). Ker bomo s tem nadevali bučke mora biti omaka bolj gosta, če je potrebno lahko za zgostitev dodamo še žlico moke, ki smo jo raztopili v hladni vodi, da se ne naredijo grudice. Pokrijemo in kuhamo še približno 15 minut. Odstavimo in nekoliko ohladimo.

Mesojedci lahko sojine kosmiče nadomestite z mletim mesom, priprava je enaka.

Izdolbene bučke postavimo na pekač, namažemo s kapljico oljčnega olja, posolimo in obložimo s celimi listi sveže bazilike, če jo imamo. Bučke nadevamo z omako in prelijemo s prelivom, ki smo ga naredili iz jajca, kisle smetane in parmezana.

Pečemo pri 200 ºC približno pol ure, oziroma dokler se preliv lepo ne zapeče.

Dober tek.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -13Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2006 21:55
Povezava do prispevka
Jaz jih prerežem na pol, malo izdolbem, posolim, napolnim s (manjšimi)
koščki krompirja (tega prej malo popražim) in sira, gor (na vrh) dam pa
večje kose sira, da se lepo stopi (in naredi lepa skorjica). Pečem na 200
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 40Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2006 22:21
Povezava do prispevka


jutri grejo v pečico z vsem možnim, pa bomo videli kako bodo uspele! 
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2006 22:22
Povezava do prispevka
joj butara jaz  seveda bučke izdolbemo.
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2006 14:28
Povezava do prispevka
quote:f081501182="Lai Ming"Jaz jih prerežem na pol, malo izdolbem, posolim, napolnim s (manjšimi)
koščki krompirja (tega prej malo popražim) in sira, gor (na vrh) dam pa
večje kose sira, da se lepo stopi (in naredi lepa skorjica). Pečem na 200
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 40Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2006 21:55
Povezava do prispevka
a pa jih kaj olupite prej? jaz sem jih danes pekla po vaših nasvetih,
pa se mi je zdelo, da je zaradi lupine izpadlo zelo grenko. ali bi jih
mogla olupit?
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2006 21:56
Povezava do prispevka
jaz jih še nikoli nisem olupila in tudi grenke še niso bile  
tudi ko jih delam v omaki jih ne olupim.
kakšen nadev si pa naredila Ushy?
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 40Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2006 21:59
Povezava do prispevka
za nadev sem dala najprej sir, pa potem gor pršut, polila sem pa z
mešanico jajc, kisle smetane, origana, popra, soli, česna in naribanega
sira.

sva potem s fantom malo rezala lupino stran, pa je bilo veliko bolje. ne vem, mogoče samo nisva navajena okusa? (ker jih nikoli še nisem delala z lupino)
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2006 22:02
Povezava do prispevka
možno. stvar okusa,  meni lupine niso grenke. a drugače je bilo pa ok?
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 40Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2006 22:10
Povezava do prispevka
ja, drugače kar vredu, mogoče samo malo preveč slano (zaradi pršuta in
vsega) in pa to, kar se tiče grenkobe lupine (ki pa sem jo itak potem
odrezala). moram rečt da je to prva reč v res dolgem času, ki mi NI
čisto uspela!
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2006 22:33
Povezava do prispevka
Še en nadev za bučke: bučke izdolbeš. V ponvi popečeš piščančja prsa narezana na majhne koščke, lahko dodaš tudi čebulo, česen; ko je piščanec pečen, dodaš paradižnik in sredico iz bučk, malo "potenstaš", začiniš (bazilika, petršilj, timijan,...). Nadevaš bučke, čez nadev pa položiš rezino sira (topljen, mozzarela,..) in daš v pečico za toliko časa da se sir lepo zapeče.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2006 10:00
Povezava do prispevka
Jaz pa na čebuli popražim mleto meso, dodam mleti lovorov list, malo popra, sol, malo zdrobljenega timijana, majarona, micenko janeža, petršilj in česen. Ko odstavim od ognja, pa dodam nacufano baziliko, premešam in s tem polnim bučke. Ko so v pečici na pol pečene, pa jih po vrhu posipam z mešanico naribanega sira in skute.
Ko imam pa več časa, pa jih takoj, ko jih dam pečt, zalijem z paradižnikovo omako in tako imamo polnjene bučke v paradižnikovi omaki.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bučke
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Nošenje bele barve v vročih poletnih mesecih je skorajda obvezno – in tako so tudi lahke in zračne bele obleke obvezen del poletne garderobe.