Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bolonjska omaka

kittycat
Starost: 40Pridružen: 15. maj 2005Prispevkov: 1058Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2005 11:07
Povezava do prispevka
... za "bolonjsko" omako, je pa narejena iz soje, za vegetarijance.
Enkrat sem jo jedla v Vegedromu in od takrat naprej ne morem nehat
mislit nanjo.
Zdaj pa bi rada pohvalila vse punce, ki sodelujete na forumu! Po
približno treh dneh (toliko sem potrebovala, da sem se prebila čez vse
sezname forumov-če je pa toliko zanimivih tem)
moram reči, da sem navdušena, ko vidim koliko vas skrbi zase!!! Tudi
meni ste dale izjemno motivacijo, tako da že 10 dni pridno športam in
se zdravo prehranjujem. Ugotovila sem tudi, da se očitno gibljem v
napačnem krogu ljudi, namreč vsi me čukasto gledajo, ko vidijo npr.,
koliko kozmetike si kupujem (pa res ne pretiravam)- potem me pa
sprašujejo, zakaj vendar rabim to in tisto kremo- pa vidim da nisem
edina, ki se malo potrudi za svoje telo.
Še enkrat svaka čast vsem, zelo so mi pomagali tudi Tanjini posti,
skratka izvedela sem milijon enih stvari o katerih sem imela prej
napačno mnenje...super ste
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2005 11:23
Povezava do prispevka
SESTAVINE   Postopek POSTOPEK

100 g sojinih kosmičev
zelenjavna kocka za juho
1 čebula
1 korenje
1/4 gomolja zelene
10 žlic paradižnikove mezge
pol kozarčka rdečega vina
2 stroka česna
začimbe




Sojo namočimo v trikratni količini vode, v katero dodamo zelenjavno jušno kocko. Po 10 minutah odvečno tekočino odlijemo in shranimo, sojo ožamemo.
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, na kocke narezano korenje in naribano zeleno; čez nekaj minut dodamo sojo in vse skupaj še malo popražimo.
Dodamo paradižnikovo mezgo, rdeče vino in še preostalo juho.
Dodamo poljubne začimbe (origano, timijan, bazilika, paprika, zeliščna sol, poper...) in strt česen.
Kuhamo še 10 minut.

0
Nazaj na vrh
rene
Starost: n/aPridružen: 17. jun 2005Prispevkov: 3686Kraj: spinning around ...Status:Offline
Objavljeno: 30. jun 2005 13:47
Povezava do prispevka
kittycat, kje pa je Vegedrom?
"Arguing on the internet is like winning the special olympics, even if you win, you are still retarded."
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2005 14:06
Povezava do prispevka
Šiška.
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2005 10:07
Povezava do prispevka

kittycat je napisal/a... za "bolonjsko" omako, je pa narejena iz soje, za vegetarijance.
Enkrat sem jo jedla v Vegedromu in od takrat naprej ne morem nehat
mislit nanjo.

Najprej tako navdušenje nad omako..., potem pa nič ne zvemo, kako je uspelo kosilo...

0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2005 10:29
Povezava do prispevka
Samo to mora biti dobro. Bom probala narest. Sicer se pa iz teh sojinih kosmičev, da narediti marsikaj. Moja mama je sestri naredila sarmo iz sojinih kosmičev.
0
Nazaj na vrh
kittycat
Starost: 40Pridružen: 15. maj 2005Prispevkov: 1058Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2005 12:17
Povezava do prispevka
Evo, sem že nazaj (v službi nimamo interneta)

Omaka je pa NJAMSI! Jaz sem zraven skuhala pirine špagete, čeprav se mi zdi da je s čim konkretnim boljše-kakšni njoki npr.

V Vegedromu sem jo jedla na bone (drugače je kar drago) in me kar niso
moglči prepričat da ni mesna, ker je imela isti okus kot bolonjska, pa
še malo mastna je bila-no, potem sem pa zvedela, da je notri kar precej
glutamata, kar pa sploh ni v redu.



v glavnem, priporočam!

Imam pa še en recept za polpete iz kosmičev-so tudi zelo dobri:

250 g ovsenih kosmičev

3,5 dcl vode

100g masla

2 jajci

100g naribanega sira

pol žličke mlete paprike

malo soli



Kosmiče prelijemo z vodo in pustimo eno uro da nabreknejo. Nato jih
odcedimo in prepražimo na segretem maslu. V posodo damo kosmiče in
ostale sestavine, premešamo, oblikujemo zrezke in spečemo.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2005 14:16
Povezava do prispevka
Mmm tole mora biti dobro!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bolonjska omaka
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".