Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Avokado

Eni
Starost: 41Pridružen: 4. avg 2005Prispevkov: 621Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2006 11:33
Povezava do prispevka
Zelo rada imam avokado, ponavadi si ga naredim kot namaz z dodatkom popra in soli. Zadnjic pa sem v akciji kupila 5 komadov avokada in ga ne morem vsega pojest na isti način, zato bi vas prosila za recepte, predloge, kako še drugače uporabiti avokado. Poleg tega bi rada zanj navdušila tudi mojega - ki se kar naprej zmrduje, in poje košček kruha z avokadom le, ce mu dam zraven mortadelo poleg tega me zanima, če avokado precej redi, glede na to, da vsebuje precej maščobe (šlo naj bi za "dobro" in koristno maščobo).
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2006 12:48
Povezava do prispevka
hm, avokado je resda masten, samo vsebuje cel kup vitaminov, mineralov in ni panike, če se kdaj pa kdaj znajde na jedilniku.
 
no, poskusi: s paličnim mešalcem speštaj pol olupljenega avokada, 1 manjši svež paradižnik, sol, poper, kis, česen v prahu in malo limoninega soka in potem s tem polij solato...
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2006 13:08
Povezava do prispevka
Mmmm, tole je pa meni super:
 
KREMASTI PIŠČANEC Z AVOKADOM
 
- 450 g hladnega, kuhanega, na trakove narezanega piščančjega mesa
- 50 g masla
- 50 g navadne moke
- 275 ml mleka
- 150 ml juhe
- 150 g tekoče smetane
- limonin sok
- 2 zrela avokada
- 25 g lahkega sira, naribanega
- sol in poper
 
Segrejemo pečico na 200 C. Uporabimo 1,5 litrsko posodo za pečenje v pečici. Maslo stopimo v srednje veliki kozici, dodamo moko in zmešamo v gladko maso. Kuhamo 2 minuti, nato po malem vmešamo mleko, juho in smetano. Neprestano mešamo in nato pustimo dušiti. Počasi kuhamo 2 do 3 minute. Odstavimo kozico, dodamo kose piščanjčjega mesa, sol poper in limonin sok po okusu. Avokado prepolovimo, mu odstranimo peško in lupino ter narežemo na četrtine. Meso avokada na tanko narežemo in garazpolovimo po posodi za pečenje. Poškropimo z limoninim sokom, po vrhu pa dodamo piščančjo mešanico in na koncu še nastrgan sir. Postavimo v segreto pečico in pečemo 20-25 minut ali dokler po straneh ne nastanejo mehurčki.
(za 4 osebe)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Avokado
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.