Tinchy, seveda, z največjim veseljem - njami!!!
Recept sva si zmislile skupaj z mamo, imenovali pa sva ga kar krompirjeva jed - tako po domače
.
-krompir skuhaš v oblicah - olupkih
-pekač namažeš z olivnim oljem kar se da tanko, potem krompir narežeš na kolobarčke in položiš na pekač eno plast - to je toliko, da zapolniš dno!! krompir še posoliš
-čez to plast daš nariban sir, kakršnega imaš najraje, lahko daš tudi več vrst in čez sir kislo smetano - tudi tenko plast. Lahko pacaš po mili volji, saj se vse stopi. Čez to dvoje pa daš zelišča, najbolje svež peteršilj, malo bazilike in karkoli ti je všeč
- čez vse to pa pride še ena plast krompirja in čez to plast potem daš še nekaj malega sirčka - res zelo malo, toliko da se lepo stopi in zapeče in čez poliješ dva oz. več jajc čim bolj enakomerno. Spet daš čez nekaj zelišč in to je to.
-pečeš na 180