Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

6 nasvetov, da bodo vaša jutra sproščujoča namesto stresna

6. mar 2017 13:49
0

Življenje je hektično in nepredvidljivo, predvsem pa smo preobremenjeni in zato pod stresom. Tega pa si pogosto nehote in nevede ustvarjamo tudi sami. Ena prvih in najpomembnejših stvari, ki se jih moramo naučiti, je pravilo, da naj se ne stresiramo zaradi stvari, ki jih ne moremo spremeniti, ker ne bo nič drugače – in ne zaradi tistih, ki jih lahko spremenimo – raje jih spremenimo! Torej zaskrbljenost in stresiranje ne pomagata v nobenem primeru, zato se skušajmo naučiti sproščati in spuščati stvari, na katere nimamo vpliva.
 

PREBERITE TUDI: Kako prenehati skrbeti?

 
Druga stvar, ki se jo lahko naučimo, pa je, da se odvadimo sami ustvarjati oz. povečevati stres. To počnemo nevede z neprestanim hitenjem, katastrofiranjem stvari (katastrofalna pričakovanja) in podobno. In eden od načinov, da bodo naši dnevi bolj mirni, je tudi ta, da si ustvarimo mirnejša, sproščujoča jutra – tako bo naš začetek dneva mirnejši in posledično bodo bolj mirni tudi naši dnevi.
 
 

1. Za naslednji dan se pripravite že prejšnji večer

Polovico jutra večina porabi za to, da mrzlično leta sem in tja in išče, kaj obleci; kaj vse vzeti s sabo; in skrb za to, da ničesar ne pozabi. Koliko nepotrebnega stresa si s tem ustvarimo in koliko časa za to porabimo, najbrž ni treba posebej poudarjati. Zato si oblačila in vse, kar potrebujete s sabo, pripravite večer prej. Enako velja za seznam opravil naslednji dan – službenega naredite že pred odhodom iz službe, zasebnega pred spanjem.
 

2. Prilagodite svoj alarm

Kot prvo, pozabite funkcijo 'snooze' – zakaj, smo že pisali. Naslednje pa je, da si izberete nežen alarm, ki vas bo postopoma zbudil in je kar se da naraven – npr. čivkanje ptičkov. Še bolje je, če kombinirate takega, kjer se vam hkrati začne prižigati svetilka od blage do čedalje svetlejše – ti deluje, kot bi vas zbudilo nastajanje dneva zunaj in je za telo veliko manj stresno kot alarm, ki vas skorajda vrže iz postelje. Najbolj idealno pa je, seveda, da hodite spat dovolj zgodaj, da se zbudite naravno, torej brez alarma. S tem ste svojemu telesu privarčevali precejšnjo mero stresa.
 

PREBERITE TUDI: Nikar ne uporabljajte funkcije snooze!

 

3. Vzemite si čas

Preden vstanete, se dodobra pretegnite. Vzemite si nekaj minut, da se zbudite in zberete, ter nekajkrat globoko zajemite zrak. Raje vstanite 15 minut prej, da vam zjutraj ne bo treba hiteti. Če boste odhajali spat dovolj zgodaj, vam to ne bo problem, pa tudi spanec bo bolj kakovosten.
 
Idealno je, če si vzamete nekaj minut za meditacijo, ki ima naravnost neverjetne pozitivne vplive na počutje in zdravje – še bolj idealno pa, če se vsaj malo premigate. Nekaj trebušnjakov in počepov vam ne bo vzelo več kot 5 minut, a bo poskrbelo za boljše počutje, več optimizma in energije. Morda sploh ne boste potrebovali jutranje kave!
 
Tudi ličenje naj ne bo skorajda z obema rokama hkrati – z eno nanašanje maskare, z drugo šminkanje. Naj bo to čas za vas, ki se mu posvetite in uživajte, četudi uporabljate le najosnovnejša ličila. In ne pozabite na najljubši parfum!
 
 

4. Tuširajte se zjutraj

Četudi se sicer prhate zvečer po treningu ali da privarčujete jutranji čas, vas bo jutranje prhanje poživilo in zbudilo. Poleg tega prhanje z najljubšim gelom in mazanje z dišečim losjonom še dodano pozitivno vpliva na naše počutje. Za jutra so idealni citrusno-zeleni vonji.
 

PREBERITE TUDI: 5 načinov, kako se zjutraj zbuditi brez kave

 

5. Ustvarite si svoj jutranji ritual

Ali ste vedeli, da je ena izmed skrivnosti uspešnih ljudi ta, da imajo svojen jutranje rituale? Jutranji rituali nas prizemljijo in umirijo, preden se 'lotimo' dneva.
 

6. Počnite stvari, ki vas motivirajo

Zjutraj, ko se pripravljate, poslušajte kak podcast; motivacijski TED govor ali najljubšega motivatorja; berite stvari, ki vas motivirajo, vam dajo nov zagon in vas spravijo v boljše razpoloženje. Poleteli boste v nov dan!
 
 

Katere so tvoje skrivnosti za lepši začetek dneva?

Foto: Pinterest

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.