Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

3 vrste hrane, ki poslabšajo ali povzročijo depresijo

5. avg 2014 10:07
0

Oglasno sporočilo

... vrste 'sodobne' hrane, ki se čedalje pogosteje pojavlja na vsakodnevnih jedilnikih večine ljudi, ima tako močan vpliv na naše počutje, da lahko poslabša ali celo povzroči depresijo. Sem sodijo predvsem tri vrste hrane, ki bij ih bilo priporočljivo kar izločiti iz jedilnikov, saj imajo izključno negativne vplive na naše zdravje.

1. Oluščene žitarice

Testenine, kruh in peciva in navadne pšenične bele moke so hrana, ki v telesu sproža vnetne procese in je povezana z depresijo, še zlasti pri ženskah. Raziskovalci so ugotovili, da tisti, ki pogosto uživajo hrano, ki sproža vnetne procese, veliko pogosteje trpijo za depresijo kot tisti, ki je ne. Testenine so sicer občasno popolnoma primeren hitro pripravljen obrok, a nikakor ne več zdrave, če se jih uživa trikrat ali večkrat tedensko (izjema so seveda polnozrnate testenine, ki niso iz pšenice).

2. Sladkane pijače

Zgolj ena sladkana pijača na dan lahko pripomore k nastanku ali poslabšanju depresije – in to poleg nevarnosti za nastanek debelosti in povečano nevarnost za infarkt in nastanek inzulinske intolerance. Sladkane pijače so polne praznih kalorij, poleg tega vsebujejo veliko nezdravih sestavin, poleg sladkorja ali umetnih sladil tudi konzervanse in umetna barvila, ki imajo tudi neštete škodljive vplive na zdravje. Zamenjajte jih z navadno vodo ali zdravimi čaji – seveda brez sladkorja ali sladkanimi z neškodljivim naravnim sladilom stevia.

3. Hitra, procesirana hrana

Ljudje, ki jedo hitro hrano, imajo kar za 51 odstotkov več možnosti, da razvijejo depresijo kot tisti ki je ne, je pokazala raziskava, opravljena leta 2012 in objavljena v strokovni reviji Public Health Nutrition. Taka prehrana vključuje peciva, hamburgerje oz. klasično hitro prehrano, pice. Večina ljudi občasno uživa hitro prehrano, a če se to dogaja prepogosto, si zelo škodujete. Naučite se uživati v kakovostni, zdravi, doma pripravljeni hrani, katere osnova je zelenjava.

Jejte zdravo, kakovostno prehrano in učinki se bodo kaj kmalu poznali tako na vašem počutju kot tudi videzu – če boste v svoj vsakdan vnesli še gibanje (ni potrebno veliko), pa bodo rezultati še hitrejši in boljši!

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Le kaj je prijetnejšega in lažjega za nositi v poletni vročini kot lahke poletne obleke?