Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Sladkor – hrana za raka

25. nov 2013 8:00
0

Oglasno sporočilo

Ženske po menopavzi, ki uživajo sladkane pijače, so v večji nevarnosti za razvoj raka maternice kot ženske, ki ne pijejo sladkanih pijač, je pokazala raziskava, objavljena v strokovni reviji Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. Pomenopavzne ženske, ki so zaužile največ sladkanih pijač so imele kar za 78 odstotkov večjo nevarnost za nastanek raka maternice, ki je povezan z estrogenom (gre za najpogostejšo obliko raka maternice). Več sladkanih pijač so zaužile ženske, večja je bila nevarnost za nastanek raka.

"Čeprav je to prva raziskava, ki kaže to povezavo, ni nič presenetljiva, saj so že druge raziskave pokazale, da povečano uživanje sladkorja vodi v debelost, debele ženske imajo več estrogena in inzulina, oba pa sta rizična dejavnika za raka maternice," je povedal eden izmed raziskovalcev.

Raziskovalci so zbrali podatke 23039 postmenopavznih žensk, ki so poročale o prehranjevalnih navadah v zadnjih 12 mesecih in kategorizirali uživanje sladkanih pijač v kategorije od najmanj do največ. Odkrili so 506 primerov raka maternice in ugotovili, da uživanje sladkorja vodi v debelost, preveliko količino zaužitih kalorij in poveča nevarnost za nastanek debelosti, diabetesa, bolezni srca in več vrst raka.

Več o sladkorju si lahko preberete v tem članku, če želite poppolnoma naravni nadomestek sladkorja, pa preverite najčistejšo stevijo SunStevia.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Predlagamo vam 7 stajliš kosov, v katerih boste tudi v legicah videti izjemno.