Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zeleni čaj zmanjša nevarnost za nastanek raka pljuč

5. apr 2012 13:48
0

Oglasno sporočilo

... uživanje zelenega čaja zmanjša negativne učinke, ki jih ima kajenje na pljuča. "Rak pljuč je vodilni vzrok smrti vseh smrti, ki so posledica rakavih obolenj na Tajvanu. Čaj, še zlasti zeleni čaj, je doslej prejel že ogromno pozornosti strokovne javnosti zaradi visoke vsebnosti polifenolov, ki so izjemno močni antioksidanti in zeleni čaj ima dokazano delovanje proti nastankom tumorjev."

zeleni_caj_prah

V raziskavo so vključili 170 pacientov z rakom pljuč in 340 zdravih pacientov kot kontrolno skupino ter preverili njihov življenjski slog, demografsko statistiko in družinsko zgodovino pljučnega raka. Kadilci in nekadilci, ki niso uživali zelenega čaja, so imeli 5,16x večjo možnost za nastanek raka pljuč kot udeleženci raziskave, ki so vsak dan spili vsaj 1 skodelico. Kadilci, ki niso uživali zelenega čaja, so imeli nevarnost za nastanek raka pljuč kar 12,71x povečano v primerjavi s kadilci, ki so vsak dan uživali zeleni čaj.
Raziskava je tako potrdila, da v primeru raka pljuč uživanje zelenega čaja zmanjša možnost nastanka raka pljuč, katerega vzrok je kajenje.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] pred 1 dnevom
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.