Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zeleni čaj pospešuje hujšanje in preprečuje rejenje

21. feb 2012 10:37
0

Oglasno sporočilo

... izmed pripomočkov v boju proti debelosti. V raziskavi so debele miši hranili z zelo kalorično in mastno hrano, ki so ji dodali zeleni čaj oz. njegovo sestavino EGCG (Epigallocatechin-3-gallate). Ta skupina miši je odvečno telesno maščobo nabirala veliko počasneje kot kontrolna skupina, ki je imela enako prehrano, a brez dodanega zelenega čaja – miši, ki so dobivale tudi ekstrakt zelenega čaja, so odvečno telesno maščobo pridobivale kar za 45 % počasneje. Eden izmed raziskovalcev je povedal: "Ugotovili smo, da se nabiranje odvečne telesne maščobe upočasni. Rezultati raziskave kažejo, da če svoji prehrani dodajate zeleni čaj, se boste redili počasneje."

zeleni_caj

Poleg počasnejšega rejenja pa so imele miši, ki so prejemale prehransko dopolnilo ekstrakt zelenega čaja, kar za 30 % več lipidov v blatu, kar nakazuje na to, da ekstrakt zelenega čaja zmanjšuje absorpcijo maščob v črevesju in da pospešuje zmožnost maščobe porabljati.

Da bi ljudje dosegli takšno koncentracijo ekstrakta EGCG, kot so ga uživale miši, bi morali popiti deset skodelic zelenega čaja na dan, zato si lahko pomagajo z uživanjem prehranskega dopolnila zeleni čaj. Sicer pa so znanstveniki povedali, da se tovrstne učinke, čeprav v manjši meri, doseže tudi z manjšimi zaužitimi količinami zelenega čaja. Zeleni čaj pa ima tudi sicer neštete pozitivne učinke na zdravje – več o tem si lahko preberete tukaj.
Raziskovalci so svoje ugotovitve objavili v publikaciji Obesity.

PREBERITE TUDI: 6 izjemnih učinkov zelenega čaja

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ste presenečeni ob novici, da lahko izdelki za osebno higieno žensk vsebujejo nevarne kemikalije?