Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Česnovo olje proti boleznim srca in diabetesu

19. jan 2012 14:04
0

Oglasno sporočilo
... oblike bolezni srca, ki je vodilni vzrok smrti pri ljudeh s sladkorno boleznijo, je pokazala raziskava. Ljudje, ki imajo diabetes, imajo podvojeno nevarnost za smrt zaradi bolezni srca v primerjavi z ostalimi ljudmi, pri čemer predstavljajo srčne bolezni kar 80 odstotkov vseh smrti, povezanih z diabetesom. Še posebej so občutljivi na bolezen srca, imenovano kardiomiopatija, pri kateri se vname in oslabi mišično tkivo srca. Raziskave pa so pokazale, da česen deluje proti boleznim srca na splošno ter tudi kontrolira oz. preprečuje previsok krvni sladkor, ki ga prinaša diabetes.

cesnove_kapsule_s

Ker so želeli ugotoviti učinek česna prav na kardiomiopatijo, so laboratorijskim podganam z diabetesom dajali česnovo olje in drugi skupini koruzno olje. Živali, ki so prejemale česnovo olje, so doživele pozitivne spremembe, povezane z zaščito pred poškodbami srca. Te spremembe so bile povezane z izjemno močnim antioksidativnim delovanjem česnovega olja, v katerem so odkrili kar 20 sestavin, ki lahko imajo takšen učinek.

Raziskavo so zaključili z ugotovitvijo, da ima česen izjemno zaščitno delovanje na srce oz. srčne bolezni, ki so povezane z diabetesom, tudi kardiomiopatije.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pospešeno staranje bi lahko povečalo tveganje za nastanek rakavih tumorjev.