Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vpliv spomladanskih barv in kako si z njimi dvigniti razpoloženje

10. apr 2019 10:14 Anja Jurko
0

Oglasno sporočilo

Spomladi je čas za živahnejše barve, ki tudi dobro vplivajo na naše razpoloženje. Vnesite jih v svoj dom, popestrite svojo garderobo, odpravite se v naravo in se obdajte z njihovo energijo - celo v kuhinji!

Rumena

Rumena predstavlja pozitivno energijo, vsebuje jo marsikatera roža, sončni žarki. Imajo jo živali, ki ne želijo postati plen in svarijo pred svojo nevarnostjo. To kombinacijo pa uporabljajo tudi oglaševalci, ki želijo pritegniti pozornost (rumeni tisk, rumeni taksiji v New Yorku,...). Rumene so zdravilne limone, ki v sebi skrivajo vitamin A in C, banane, melone, buče, koruza. V modi rumena popestri vsak videz, lahko poda močno posebno izrazno noto neke osebe in tistega, ki jo nosi napolni s pozitivno energijo.

Oranžna

Oranžna simbolizira jesen, ki nas spominja na živo oranžne buče, toplino jesenskega listja in seveda tudi na pomaranče. Oranžna je začimba curry, zdrav pomarančni sok, korenje. Velikokrat so oranžni tudi svetlobni znaki, ki nas na kaj opozarjajo, saj je oranžna vidna tudi barvno slepim. Je zelo pozitivna barva, ki na nas deluje zelo dobro, zato bi se morali večkrat odeti v oranžna oblačila.

PREBERITE TUDI:

Novi spomladanski odtenki barv za nohte 2019

 
 

Zelena

Gre za barvo, ki nas spominja na naravo, nekaj svežega, na mladost in prebujanje ter sproščanje. Zelena pomirja, v dom pa jo velikokrat vnesemo z rastlinami. V kulinariki predstavlja zdravo prehrano kot so solata, šparglji, zelena, brokoli, ki prinašajo veliko vitaminov in mineralov. V modi se lahko kombinira z veliko barvami, zelo pristaja modnim dodatkom, s katerimi lahko poživimo druge barve oblačil in z njimi ustvarimo nek samosvoj stil.

Vijolična

Med Rimljani je veljala za najlepšo barvo in je vedno predstavljala nek prestiž in močan statusni simbol. Učinkuje očiščujoče in razkužilno. Blaži lakoto in pomaga pri procesu razstrupljanja. Simbolizira mir. V kulinariki je vijolično obarvano martinovanje, kjer je značilno rdeče zelje, zelo zdravi pa so tudi jajčevci in grozdje.

Roza

Predstavlja nežnost in ženstvenost. V roza odtenkih je veliko cvetlic, še posebno so poznane roza vrtnice. Predstavlja tudi barvo novorojene deklice. Je podbarva rdeče, ki nastane s kombinacijo bele barve. Je barva brezpogojne ljubezni in sočutja. Vliva občutek ljubezni in varnosti.

PREBERITE TUDI: Takšni čevlji bodo moderni spomladi 2019

Rdeča

Rdeča predstavlja romantiko, spominja na vrtnice, kri in na rdečilo za ustnice. V barvnem spektru predstavlja najbolj vročo barvo. Je tudi barva telesne ljubezni in strasti. Preplavlja nas z energijo, toploto in življenjsko močjo. Simbolično predstavlja jezo. Oblačila rdeče barve dajejo vtis izzivalnosti, temnejši toni pa so primerni za opremljanje stanovanja, saj mu vdihnejo toplino.

Foto: Pinterest

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Le kaj je prijetnejšega in lažjega za nositi v poletni vročini kot lahke poletne obleke?