Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tudi od navidezno zdravih napitkov se lahko zredite!

20. apr 2012 13:08
0

Oglasno sporočilo
sladki_napitki

... mnoge predstavljajo precejšen del dnevno zaužitih kalorij – posledica pa je seveda nabiranje maščobnih oblog. Problem tovrstnih napitkov je namreč v tem, da imajo precej kalorij, le-te pa prihajajo iz sladkorja, ki je strup za zdravje in vitkost.

Raziskovalci z univerze Glasgow so po svoji raziskavi namreč prišli do ugotovitve, da večina ljudi podcenjuje kalorično vrednost sokov in smoothijev, saj z njimi nadomeščajo vodo in nesladkane čaje, torej jih pijejo za potešitev žeje, to pa lahko pomeni tudi 500 in več dodatnih kalorij dnevno. Vodja raziskave, profesor Naveed Sattar je dejal: "To, kar pijemo, je lahko prav tako škodljivo kot to, kar jemo, na kar pa ljudje pogosto ne pomislijo."

In teh 500 kalorij pomeni že tretjino kalorij, ki jih dnevno potrebuje povprečna ženska – če pa k temu dodamo še nezdravo in preobilno prehrano in malo ali nič gibanja, ni prav nič čudno, da se naberejo tako neželene maščobne obloge.

Raziskovalci so tako posebej poudarili, da so sladkane in kalorične pijače namesto vode eden izmed razlogov za epidemijo debelosti v razvitem svetu – seveda poleg nezdrave hrane in odsotnosti gibanja. Da debelost vodi v mnoge hude bolezni kot so diabetes, visok krvni tlak in bolezni srva in ožilja in mnoge druge, pa niti ni treba več posebej poudarjati.

Tako bi mnogi ljudje, ki tarnajo, da se jim 'kilogrami nabirajo iz zraka', dosegli izboljšanje že z ukinitvijo sladkanih pijač, sokov in smoothijev, razen če se slednje zaužije kot manjšo malico. 

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Opravljena je bila še ena raziskava, ki je potrdila, da nekateri UV filtri v izdelkih za zaščito pred soncem uničujejo morsko življenje, ko se z naše kože ...