Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To se zgodi, če vam otroci doma pomagajo

19. jul 2017 8:00
0

Oglasno sporočilo
Če se otrok zgodaj sooča z odgovornostjo in nalogami, se navadi reda in medsebojne pomoči. Kakšen vpliv ima to na otroka kot osebo, če že zgodaj pomaga pri gospodinjskih pravilih?
 
 

1. Kot odrasla oseba bo bolj srečen in uspešen

Raziskave so pokazale, da so bili tisti, ki so opravljali naloge že kot otroci, nato uspešnejši tudi v odraslem življenju. Zgodnje zavedanje odgovornosti namreč olajša soočanje z odgovornostmi kasneje, izboljša sposobnosti in zmanjša možnost za socialne ali druge težave.
 

2. Naučili se bodo, kako si organizirati čas

Tudi to znanje jim bo kasneje prav prišlo. Postavite meje in določite, do kdaj more biti opravek narejen. Če ima tisti dan otrok še trening in veliko domače naloge  se bo moral znajti sam.

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov, kako vzgojiti bolj prijazne in sočutne otroke

3. Imeli bodo boljše odnose

Raziskave so pokazale tudi to, da so tisti, ki so se soočali z nalogami že v otroštvu, imeli kasneje boljše odnose z družino in prijatelji. To verjetno lahko pripišemo dejstvu, da se otrok seznani o pomenu medsebojne pomoči v družini.
 

4. Bolj bodo samostojni

Otrok kot oseba bo kmalu znal večino opravil, kar bo pripomoglo k njegovi samostojnosti. Pridobil bo kar nekaj sposobnosti, znanja in tehničnega razmišljanja.
 
Ste vi tarnali nad svojimi partnerji, ker niso želeli ali znali pomagati pri gospodinjskih opravilih? Zdaj imate priložnost, da svoje 'mulce' vzgojite drugače.
 

Foto: Pixabay

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • mijauuu je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 15 h
    Posebnih priprav na poletje nimam, razen tega, da naredim malo reda med oblekami v omarah in preverim stanje sandalov Smile Glede kože pa obvezen spf 50, izogibanje namočnejšemu soncu (kakor se pač da), več vlaženja obraza Smile
    0
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 2 dnevoma
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 2 dnevoma
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 2 dnevoma
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.