Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Takole pametni telefoni povzročijo trajne poškodbe

7. avg 2015 8:20
0

Oglasno sporočilo

... odkrili še nekaj novega: med drugim lahko povzročijo trajne poškodbe živčevja. Zaradi konstantne prisilne drže glave na določen način se živci lahko stisnejo in so tako neprestano vneti. Gre za poškodbe zatilnih živcev in ko pride tako daleč, da jo sploh odkrijejo, so poškodbe živcev lahko že tako hude, da jih ni mogoče več odpraviti ali pozdraviti, vsaj ne brez operacije.

Zatilni živci se začnejo na zatilnem delu hrbtenice in potekajo preko mišic na vratu zadaj preko lasišča na obeh straneh glave. Ko se jih stiska in obremenjuje, se to občuti kot glavobol ob straneh glave, ki ga tisti, ki so ga že doživeli, opisujejo kot grozljiva, elektrina bolečina, ki čemi. Lahko se jo občuti tudi proti očesu in je občutljiva na dotik.

Poškodbe so lahko trajne

Nevrologi v zadnjih letih opažajo čedalje več tovrstnih poškodb, saj je tudi uporaba pametnih telefonov postala vsakdanjih, ki nas spremlja na vsakem koraku; celo na dopustu, v spalnici, na rekreaciji. Do tega pritiska pa prihaja, ker gledamo v ekran pod kotom približno 60 stopinj, to pa je tako, kot bi nekdo na vratni del naše hrbtenice obesil kar 27 kilogramov. Sčasoma ta pritisk ustvari trajne poškodbe.

Ko je že prepozno, ostanemo z ubijajočo hudo bolečino na območju lasišča ter trajnimi poškodbami, ki jih je možno odpraviti le z operacijo, a še za to ni zagotovila. Strokovnjaki zato priporočajo, da pametne telefone uporabljamo čim manj, pazimo na držo ter se ukvarjamo z jogo, ki ima neverjetne pozitivne vplive ne le na telo in držo, temveč tudi na duha.

PREBERITE TUDI: 66 odstotkov ljudi ima nomofobijo – ste med njimi?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 5 dnevi
   odličen
  • Akasha 27. avg 2019 8:51
   Lahko bi bilo bolje...
  • numi 26. avg 2019 22:34
   noro lepo diši
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ta teden bomo hodili po tanki liniji med sledenjem svojemu srcu in sledenju načrtu, ki smo si ga zadali.