Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Sulforafan ščiti pred nastankom kožnega raka

29. avg 2014 11:30
0

Oglasno sporočilo

... soncu in uporaba kakovostnih izdelkov za zaščito pred UV sevanjem – tako krem, losjonov in ostalih kozmetičnih izdelkov kot tudi zaščita kože od znotraj. Ena izmed najučinkovitejših poleg že dobro poznanega antioksidanta astaksantina pa so tudi brokolijevi kalčki oz. njihova glavna učinkovina sulforafan.

Tako so raziskave pokazale, da uživanje kalčkov brokolija preprečuje nastanek več vrst raka; kožnega, kolorektalnega, raka prostate in mnogih drugih. V raziskavi so se osredotočili na to, kako sulforafan v brokoliju, ki ima izjemne zaščitne učinke, pomaga pacientom zmanjšati nevarnost za nastanek kožnega raka. In sicer so v raziskavi prosili paciente, naj namesto uživanja brokolijevih kalčkov ali brokolija na kožo nanašajo sulforafan, ki se v največji koncentraciji nahaja v kalčkih brokolija – nekako v smislu dodatne zaščite poleg UV filtrov.

"Čeprav ozaveščenost o škodljivosti sonca in nujnosti uporabe zaščitnih sredstev narašča, je vsako leto več kožnega raka," so povedali raziskovalci. "Iščemo nove, zanesljivejše metode zaščite in preventive, ki so cenovno dostopne vsem ljudem. Sulforafan je idealen kandidat za preprečevanje nastanka kožnega raka, ki gas povzročajo UV žarki."

Raziskovalci z oddelka za farmakologijo na univerzi Arizona so začeli preučevati kemopreventivne učinke brokolijevih kalčkov že leta 2005. In kako se pripravki z brokolijevimi kalčki razlikujejo od izdelkov, ki so že na voljo? Sulforafan je izjemno prilagodljiva in močno učinkovita sestavina za preprečevanje nastanka raka, saj aktivira zaščitne gene. Sulforafan je sestavina, ki je izjemno prilagodljiva in vsestransko uporabna – ščiti namreč pred sončnimi opeklinami in spodbuja nastajanje zaščitnih encimov v koži.

Foto: cancershop.com

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Muškatna kadulja ima dolgo zgodovino uporabe v medicinske namene.