Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Astaksantin ščiti pred poškodbami, ki jih povzroča UV sevanje

3. maj 2012 14:07
3

Oglasno sporočilo

Dermatologi so pred nekaj leti odkrili izjemne učinke astaksantina in njegovega močnega zaščitnega delovanja pred poškodbami, ki jih povzroča sonce. Astaksantin je tako najbolj učinkovita 'goba' za vpijanje prostih radikalov, saj se nadvse uspešno zoperstavlja radikalom, ki nastajajo v koži ob izpostavljanju UV sevanju.

astaksantin

Je izjemno močan antioksidant, ki tudi zmanjšuje bolečino in vnetne procese, ki se odvijajo v koži v primeru nastanka sončnih opeklin. Seveda ni nadomestilo za uporabo izdelkov z zanesljivo UV zaščito, je pa izjemen pripomoček pri zmanjševanju poškodb, ki jih povzroča UV sevanje in/ali nekateri UV filtri.

Ravno zaradi njegovega močnega zaščitnega delovanja ga uporabljajo tudi športniki, ki so zaradi svoje dejavnosti veliko izpostavljeni soncu – eden izmed njih je tudi 'Iron Man' Timothy Marr: "Dnevi so dolgi in toliko stvari se ti lahko pripeti, ki se jim moraš zoperstavljati fizično in psihično. Gre za največjo tekmo na svetu." To pa pomeni tudi ogromno časa, preživetega na soncu, zaradi močnega potenja in dolgotrajnega plavanja pa je uporaba izdelkov z UV zaščito skorajda nemogoča – zato pa si pomaga z astaksantinom, ki ščiti njegovo kožo pred poškodbami, ki jih povzroča UV sevanje.

"Pri UV sevanju nastajajo poškodbe kože na molekularni ravni in tukaj stopi v igro astaksantin. UV žarki poškodujejo DNA kože, s čimer se povečuje nevarnost za nastanek kožnega raka. Astaksantin deluje kot goba, ki vpija UV žarke, zmanjša pa tudi bolečino in vnetje pri morebitnih opeklinah. Je izjemno močan antioksidant, 500-krat močnejši od vitamina E in 10-krat močnejši od vitamina A," so povedali dermatologi. "Nahaja se v nekaterih oceanskih rastlinah in živalih, a da bi ga dobili dovolj, bi jih morali pojesti enormne količine, da bi dosegli enak učinek kot ga z astaksantinom v obliki prehranskega dopolnila."

Astaksantin pa se je izkazal tudi pri pacientih s kožnim rakom: osebam, ki so že imele kožnega raka zaradi izpostavljanja UV sevanju, se je stanje po jemanju astaksantina močno izboljšalo. Zato je priporočljivo, da sploh spomladi in poleti poleg zanesljive UV zaščite v obliki krem, losjonov in sprejev, očal z UV zaščito in pokrival, poskrbite tudi za zaščito kože od znotraj, to je z astaksantinom v obliki prehranskega dopolnila.

3

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Alena

   • 20. jun 2013 13:53

    Jaz isto. Sploh, če vem, da bom kdaj kaj več na soncu. Bom kar po 2 jemala. Hvala.

   0
   • Tanja

   • 20. jun 2013 13:33

    Jaz sem doslej jemala 1, sem pa ravno razmišljala, da bi začela po 2 in najbrž bom.

   0
   • Alena

   • 20. jun 2013 13:20

    Je dovolj 1 kapsula ali raje 2 na dan jemat?

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Izpostavljamo
  Danes pred 16 leti se je 'rodilo' dete, ki je kaj kmalu postalo prvi in največji ženski spletni portal.