Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Astaksantin ščiti pred poškodbami, ki jih lahko povzroči UV sevanje

3. maj 2012 14:07
3

Oglasno sporočilo

Dermatologi so pred nekaj leti odkrili izjemne učinke astaksantina in njegovega močnega zaščitnega delovanja pred poškodbami, ki jih povzroča sonce. Astaksantin je tako najbolj učinkovita 'goba' za vpijanje prostih radikalov, saj se nadvse uspešno zoperstavlja radikalom, ki nastajajo v koži ob izpostavljanju UV sevanju.

astaksantin

Je izjemno močan antioksidant, ki tudi zmanjšuje bolečino in vnetne procese, ki se odvijajo v koži v primeru nastanka sončnih opeklin. Seveda ni nadomestilo za umik v senco, ko je to potrebno, je pa izjemen pripomoček pri zmanjševanju poškodb, ki jih lahko povzroči UV sevanje in/ali nekateri UV filtri.

Ravno zaradi njegovega močnega zaščitnega delovanja ga uporabljajo tudi športniki, ki so zaradi svoje dejavnosti veliko izpostavljeni soncu – eden izmed njih je tudi 'Iron Man' Timothy Marr: "Dnevi so dolgi in toliko stvari se ti lahko pripeti, ki se jim moraš zoperstavljati fizično in psihično. Gre za največjo tekmo na svetu." To pa pomeni tudi ogromno časa, preživetega na soncu, zaradi močnega potenja in dolgotrajnega plavanja pa je uporaba izdelkov z UV zaščito skorajda nemogoča – zato pa si pomaga z astaksantinom, ki ščiti njegovo kožo pred poškodbami, ki jih povzroča UV sevanje.

"Pri UV sevanju nastajajo poškodbe kože na molekularni ravni in tukaj stopi v igro astaksantin. UV žarki lahko poškodujejo DNA kože. Astaksantin deluje kot goba, ki vpija UV žarke, zmanjša pa tudi bolečino in vnetje pri morebitnih opeklinah. Je izjemno močan antioksidant, 500-krat močnejši od vitamina E in 10-krat močnejši od vitamina A," so povedali dermatologi.

"Nahaja se v nekaterih oceanskih rastlinah in živalih, a da bi ga dobili dovolj, bi jih morali pojesti enormne količine, da bi dosegli enak učinek kot ga z astaksantinom v obliki prehranskega dopolnila."

Astaksantin pa se je izkazal tudi pri pacientih s kožnim rakom: osebam, ki so že imele kožnega raka zaradi izpostavljanja UV sevanju, se je stanje po jemanju astaksantina močno izboljšalo. Zato je priporočljivo, da sploh spomladi in poleti poskrbite tudi za zaščito kože od znotraj, to je z astaksantinom v obliki prehranskega dopolnila.

3

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Alena

   • 20. jun 2013 13:53

    Jaz isto. Sploh, če vem, da bom kdaj kaj več na soncu. Bom kar po 2 jemala. Hvala.

   0
   • Tanja

   • 20. jun 2013 13:33

    Jaz sem doslej jemala 1, sem pa ravno razmišljala, da bi začela po 2 in najbrž bom.

   0
   • Alena

   • 20. jun 2013 13:20

    Je dovolj 1 kapsula ali raje 2 na dan jemat?

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.