Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Astaksantin za večjo odpornost in proti poškodbam DNK

11. jan 2012 12:22
0

Oglasno sporočilo

... pred DNK poškodbami, ki nam jih vsakodnevno povzročajo prosti radikali. Poleg tega pa ima izjemen vpliv tudi na imunski sistem zdravih mladih žensk.

"Gre za prvo celovito študijo, opravljeno na ljudeh, ki je pokazala izjemen učinek astaksantina na imunski sistem in oksidativni stres," so poročali raziskovalci z univerze v Washingtonu, ZDA, Inha univerze v Koreji in laboratorijev La Haye labs. Rezultati raziskave so bili objavljeni v medicinski reviji Nutrition & Metabolism.

V randomizirani raziskavi je sodelovalo 42 mladih žensk, povprečne starosti 21,5 let, ki so bile razdeljene na tri skupine: prva je prejemala placebo kapsule, druga in tretja pa prehransko dopolnilo astaksantin v količini 2 ali 8 mg. Po 8 tednih jemanja so raziskovalci ugotovili, da se je udeleženkam skupin, ki so jemale prehransko dopolnilo astaksantin, količina astaksantina v krvi močno dvignila – kar pa se ni zgodilo pri prvi skupini, ki je jemala placebo.

Poleg tega so ugotovili, da je bil pokazatelj DNK okvar8-OHdg za 32 % in 43 % nižji pri skupinah, ki sta jemali 2 oz. 8 mg astaksantina. Opazili so tudi izjemno zmanjšanje stopnje C-reaktivnega proteina, ki je pokazatelj vnetnih procesov, ki se odvijajo v telesu.

Kar se tiče imunskega sistema, so imele ženske, ki so jemale astaksantin, povečano aktivnost svojih naravnih ubijalskih celic, ne da bi se količina teh celic povečala. "Zato je prehransko dopolnilo astaksantin izjemnega pomena za zmanjšanje DNA poškodb in izboljšanje imunskega sistema," so ob zaključku raziskave povedali raziskovalci.

Pozitivni vpliv astaksantina pa je tudi na človekov vid oz. zdravje oči in kože, raziskave pa so pokazale, da je pomemben tudi za zdrave sklepe in centralni živčni sistem. Imel naj bi namreč kar 500x močnejši antioksidativni učinek kot vitamin E. Večino astaksantina pridobijo iz alg Haematococcus pluvialis.

Astaksantin lahko kupite TUKAJ.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Maščobne kisline omega-3 so pomembne za ohranjanje splošnega zdravja vašega otroka.