Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Sulforafan iz brokolija proti raku dojk

6. maj 2010 13:18
0

Oglasno sporočilo

... bi jo lahko uporabili za preprečevanje in zdravljenje te bolezni. Ugotovili so namreč, da sulforafan deluje proti rakavim izvornim celicam, kar se je potrdilo tako v testih na miših kot tudi celičnih kulturah. Sulforafan je napadel in uničil rakave izvorne celice in preprečil nastajanje novih tumorjev.

Da ima sulforafan delovanje proti rakavim celicam, so pokazale že predhodne raziskave, ta pa je dokazala in potrdila delovanje te učinkovine na izvorne celice raka dojk. To je še posebej obetavno, saj kemoterapije ne delujejo proti izvornim rakavim celicam, ki so temeljni razlog, da se rak vrne in razširi. Raziskovalci so prepričani, da je zato za preprečenje ponovnega pojava raka treba uničiti rakave izvorne celice.

V raziskavi so raziskovalci mišim z rakom dojk vbrizgali različne koncentracije sulforafana, pridobljenega iz ekstrakta brokolija, nato so z različnimi priznanimi metodami preverili stanje rakavih izvornih celic v tumorjih. Meritve so pokazale drastičen upad rakavih izvornih celic v tumorjih, poleg tega pa rakave celice niso bile več sposobne tvoriti novih tumorjev.
Nato so sulforafan testirali še na človeških celicah raka dojk na celičnih kulturah in dobili podobne rezultate.

Sulforafan je tako izjemno naravno novo zdravilo, treba pa je seveda poudariti, da so bile koncentracije sulforafana, ki so jih uporabili v raziskavi, veliko višje, kot bi jih lahko dosegli z brokolijem v prehrani. Veliko več sulforafana kot brokoli pa vsebujejo brokoli kalčki, zato so v obliki naravnega prehranskega dopolnila izjemno sredstvo za ohranjanje in vračanje zdravja.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vprašanje, ki si ga je tekom življenja verjetno zastavila večina, ki se redno ali občasno rekreira.