Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ste svojega otroka ujeli na laži? Kako obvladati situacijo?

26. avg 2022 8:18
0

Oglasno sporočilo

... je v tem, da je lahka, daje trenutek sreče, majhen občutek zmage in občutek, da smo boljši od nekoga drugega.

Vendar pa so tako imenovane "dobre strani" laganja kratkotrajne in prihajajo s svojo vrsto zadrege in kazni. Zato je ključnega pomena, da svojega otroka odvrnete od laži in pazite na njegovo vedenje.

Ostanite mirni

V trenutku, ko zalotite svojega otroka na laži, ostanite mirni. Ne bodite jezni zaradi dejstva, da vam je otrok lagal, kljub vašim dobrim starševskim sposobnostim. Laž je tihi vsiljivec. Nikoli ne vsebuje seznama prednosti in slabosti. Laž pride do otrok zaradi več razlogov, kot so negotovost, strah pred starši, ustrahovanje in drugi dejavniki.

Previdno postavite svoje vprašanje

Ne obremenjujte svojega otroka z množico težkih vprašanj. Delajte nežne korake. Začnite svoja vprašanja na vljuden način. Na primer, če svojega otroka zalotite pri laži o nekaj čokoladah, ki so bile shranjene v hladilniku, ne kričite nanj. Namesto tega začnite z običajnimi vprašanji, kot je "Čutim, da manjka nekaj čokolade, sprašujem se, kam so šle druge?"

Počakajte, da vaš otrok prizna napako

Ne silite otroka, počakajte, da prizna napako. Mnogi starši otroku grozijo, naj prizna laž. Mnogi starši celo strašijo svojega otroka, da bi sprejel svojo krivdo. Starši bi morali prenehati s tem. Ostanite mirni in poskušajte ustvariti situacijo, dokler otrok ne prizna svoje napake. Celoten namen je, da otrok spozna napako in poskrbi, da se ne ponovi več.

Razumeti situacijo

Kot starš razumite položaj otroka. Ne pretiravajte. Pogovorite se z otrokom pred situacijo in po njej, da boste vse bolje razumeli. To vam bo tudi pomagalo oceniti moči in slabosti otroka.

Spodbujajte svojega otroka, da govori resnico

Otroku ne grozite le s slabostmi stvarmi, povejte mu o prednostih poštenosti.
Otroku dajte primere, kako je poštenost samonagrajujoča in nepoštenost samouničujoča. Otroku pripovedujte zgodbe o velikih osebnostih in njihovi poštenosti. Naj vaš otrok spozna, da na tem svetu ni nič nedosegljivega, če se odloči za pot poštenja.

PREBERITE TUDI: Znaki, da vaš partner nekaj skriva pred vami

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 23 h
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsako leto se nahajamo na dveh ločenih koledarjih: gregorijanskem in astrološkem.