Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Princ Harry obtožen, da je uničil dokaze v zadevi na višjem sodišču

8. jul 2024 10:22
0

Oglasno sporočilo

Princ Harry je bil na zaslišanju obtožen, da je "namerno uničil" dokaze v svoji zadevi na višjem sodišču proti založnikom časopisa The Sun, družbi News Group Newspapers.

Založniki zahtevajo objavo besedil, sporočil WhatsApp in elektronske pošte, ki si jih je vojvoda Susseški izmenjal s kraljevim zasebnim tajnikom sirom Clivom Aldertonom, varuhom tajnega pečata sirom Michaelom Stevensom in piscem njegovih spominov JR Moehringerjem.

Harry je bil obtožen, da je te dokaze uničil, njegovi predstavniki pa so na zaslišanju povedali, da sta kraljevi in JR komunicirala glede signala za knjigo, zgodovina njunih klepetov pa je bila izbrisana pred objavo knjige januarja 2023.

Tudi naslovi Hotmaila, ki jih je Harry uporabljal leta 2014, niso več dostopni. Dva e-poštna računa sta bila preiskana za 55 ključnih izrazov, ki jih je zahtevala NGN. Anthony Hudson KC, ki zastopa NGN, je trdil, da vojvoda in njegova pravna ekipa "poskušata ustvariti ovire".

Na predobravnavnem zaslišanju je dejal: "O tem bi morali biti ustrezni dokazi. Ta sporočila so očitno pod njegovim nadzorom, čeprav so bila izbrisana. Zato pravimo, da je iskanje besedil in sporočil WhatsAppa pomembno. Bojim se, da pravimo, da je to še en primer zamegljevanja v zvezi s tožnikovim primerom. Pravimo, da je šokantno in nenavadno, da je tožnik namerno uničil ..."

Nato ga je prekinil sodnik Fancourt, ki je dejal, da ni jasno, kaj se je zgodilo s sporočili.

Do sojenja je prišlo, potem ko so Harry in 40 drugih posameznikov tožili NGN zaradi domnevnega nezakonitega zbiranja informacij in vdora v zasebnost. Datum sojenja v tej zadevi je bil določen za januar.

Zadeva se vleče že več mesecev, vojvoda pa je na svoji pravni poti doživljal vzpone in padce.

Prejšnji mesec je sodnik Fancourt zavrnil nove zahtevke proti nekdanjemu lastniku skupine Rupertu Murdochu, češ da ne dodajajo "ničesar bistvenega", vendar je dejal, da je mogoče vložiti še nekatere druge spremembe.

PREBERITE TUDI: Če bo hotel postal državljan ZDA, se bo moral princ Harry odreči kraljevemu nazivu

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  V zadnjem času se na družbenih omrežjih pojavlja naval svetlejših odtenkov las.