Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ne boste verjeli, kaj zmanjšuje željo po nezdravi hrani

30. jul 2019 8:22
0

Oglasno sporočilo

... v večjih količinah – ni več skrivnost. Zato je pametno, da se ne prepustimo nezdravim željam, preden zabredemo pregloboko, saj se je vsake odvisnosti težko znebiti. Pri tem pa si lahko pomagamo na preprost, a učinkovit način, ki ga je potrdila raziskava.

Zelenje zmanjšuje željo po nezdravi hrani

To, da skozi okna svojega doma vidimo zelenje, zmanjšuje želje po nezdravi hrani ter celo cigaretah in alkoholu, je pokazala raziskava, ki so jo opravili na univerzi Plymouth. Gre za prvo raziskavo o tem, kako pasivna izpostavljenost zelenju zmanjša tako intenzivnost kot tudi pogostost hrepenenja po nezdravih stvareh.

PREBERITE TUDI: Že en obrok nezdrave hrane lahko sproži znake metabolnih bolezni

Raziskava je nekakšno nadaljevanje pretekle raziskave, ki je pokazala, da gibanje v naravi zmanjšuje hrepenenja po nezdravem; prav tako zgolj samo gibanje. Raziskovalci so zato mnenja, da bi bilo potrebno v okolico vseh bivalnih površin, sploh v mesta, nasaditi čim več zelenja, da bi se s tem povečale splošne koristi za zdravje ljudi.

Raziskovalka, ki je vodila raziskavo, je povedala: "Že dlje časa je znano, da ima narava pozitiven vpliv na počutje in zdravje ljudi. To, da zgolj pogled na zelenje zmanjšuje želje po odvisnostih, pa daje preteklim raziskavam povsem novo dimenzijo. To je prva takšna raziskava in ima lahko v prihodnosti velik vpliv na javno zdravje ter hkrati zaščito okolja."

PREBERITE TUDI: 'Junk' hrana povzroči izgubo želje po zdravi prehrani

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 4 dnevi
   odličen
  • Akasha 27. avg 2019 8:51
   Lahko bi bilo bolje...
  • numi 26. avg 2019 22:34
   noro lepo diši
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ta teden bomo hodili po tanki liniji med sledenjem svojemu srcu in sledenju načrtu, ki smo si ga zadali.