Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Že en obrok nezdrave hrane lahko sproži znake metabolnih bolezni

4. nov 2015 8:45
0

Oglasno sporočilo

... se motite. Zadnja raziskava je namreč pokazala, da lahko že enkratno prenajedanje oz. obrok nezdrave hrane pri nekaterih sproži znake metabolne bolezni. Nekateri so celo tako občutljivi, da jim lahko še en nezdrav prigrizek ali celo pijača, polna sladkorja poslabša stanje metabolne bolezni, medtem ko je pri drugih kratko obdobje uživanja nezdrave hrane dovolj, da se začne metabolna bolezen.

V raziskavi so imeli dve skupini: v prvi zdrave in v drugih prostovoljce z metabolnim sindromom in povišanim krvnim tlakom, sladkorjem, trigliceridi in holesterolom ter odvečno maščobo okoli pasu. Po zaužitju mastnega in sladkega mlečnega napitka so ugotovili, da je prišlo pri tistih z metabolnim sindromom do sprememb pri metabolizmu sladkorja, maščob ter velikega povišanja vnetnih procesov v telesu.

Med zdravimi udeleženci, ki so en mesec vsak dan zaužili nezdrav, sladek in nezdravo masten prigrizek s kar 1300 kalorijami, je prav tako prišlo do sprememb pri metabolizmu sladkorja in maščob ter povišanja vnetnih procesov v telesu – skratka do znakov, podobnih pacientom z metabolno boleznijo. "Uživanje nezdrave hrane je tisti trenutek, ko naši možgani rečejo 'da' in naša telesa 'ne'. A žal je ta raziskava pokazala, da moramo uporabljati možgane in reči 'ne'. Le en nezdrav prigrizek ima lahko trajne negativne posledice, kar ni vredno kratkotrajnega užitka, ki ga prinese."

Foto: sheknows.com

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Odkar imamo tako nezdravo prehrano, ki temelji na ogljikovih hidratih, ter izobilje nje, so se krepko spremenile tudi postave ljudi.