Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Otroci debelih mater v večji nevarnosti za nastanek astme

10. okt 2011 12:03
0

Oglasno sporočilo

... kot najstniki zbolijo za astmo in imajo težave s piskanjem v pljučih kot njihovi kolegi z normalno težkimi mamami, so ugotovili na univerzi Greenwich.V raziskavi, ki je bila objavljena v publikaciji Journal of Epidemiology & Community Health, so analizirali podatke skoraj 7000 otrok, starih 15 in 16 let, ki so se rodili debelim ženskam na Finskem. Ugotovili so, da imajo takšni otroci kar za 20 do 30 % več možnosti za naštete težave kot otroci mater, ki so imele ob zanositvi normalno telesno težo.

Raziskava  pa je pokazala tudi, da bolj kot so bile ženske debele, večja je bila nevarnost za nastanek astme in piskanja v pljučih, otroci, ki so imeli težave z alergijami, pa so imeli tudi pogosteje težave s pljuči.

Raziskovalci so povedali: "Naša raziskava je pokazala, da debele in zelo debele ženske, ki zanosijo, ogrožajo svoje otroke, saj le-ti veliko pogosteje obolijo za astmo in imajo ostale težave s pljuči, ko pridejo v najstniška leta. Otroci najbolj debelih mater imajo kar za 47 % več možnosti za naštete težave kot otroci mater z normalno telesno težo. Rezultati te raziskave so tako pokazali, da debelost mater zaradi motenega metabolizma ali delovanja hormonov negativno vpliva na normalen razvoj zarodka. Glede na vsesplošno naraščajočo debelost ljudi v razvitem svetu, škodljivo predelano prehrano in nezdrav življenjski slog, je to lahko tudi eden od razlogov za čedalje pogostejšo pojavnost astme med mladimi. Pojavnost astme pa je le ena izmed težav na dolgem seznamu škodljivih vplivov debelosti mater na njihovo potomstvo."

Zato je priporočljivo, da če ste predebeli, shujšate, preden zanosite. Ker pa je hujšanje lahko zelo dolgotrajen, predvsem pa naporen proces, si lahko pri njem pomagate tudi s prevejeno učinkovitimi naravnimi prehranskimi dopolnili.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...