Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Odstranjevanje dlačic s tehnologijo IPL: kako deluje, kako se uporablja in kakšni so učinki
Sponzoriran članek

20. jan 2017 11:15
0

Nekoč smo to lahko dosegle le z britjem in puljenjem, ki pa sta oba terjala svoj 'davek' v obliki ostrega strnišča dlak že naslednji dan (britje); vraščenih dlak globoko pod kožo (puljenje) in tako dalje.

Nato so prišle sodobne tehnologije odstranjevanja dlak s tehnologijo IPL in laserji, ki so bile sprva neznansko drage, ko pa so postale cenovno dostopnejše, je ostal minus to, da se je treba dogovarjati in usklajevati za termin; včasih celo iti iz službe za to.

In končno so prišli tudi IPL-odstranjevalci dlačic za uporabo doma! Eden takšnih je Philips Lumea, ki je priročna, preprosta za uporabo in celo brezžična*. Sedaj so ostra strnišča, vraščene dlake in brazgotine, ki jih puščajo, iskanje in usklajevanje terminov v salonih ter vse ostale nevšečnosti, preteklost! Tako, kot tudi dlačice.smiley
* model Lumea Prestige SC2009
 
Prednost Lumee je ravno v tem, da lahko tretmaje opravimo doma, kar je bolj udobno, poleg tega pa dolgoročno prihrani precej denarja. Cene salonskih postopkov so namreč drage, potrebujemo pa najmanj 8 tretmajev. In nenazadnje: tudi po salonskih tretmajih dlačice ponovno zrastejo.
 
 
V uredništvu trenutno tudi sami preizkušamo delovanje modela Philips Lumea Prestige SC2009 in vam bomo o rezultatih poročali že v naslednji objavi!
 

Kako vedeti, ali je Lumea primerna za vas in kako jo uporabljati? Preberite si spodaj!

 

Je Lumea primerna zame?

Vse je odvisno od vašega tipa kože in barve dlak. Tako kot IPL-aparati v kozmetičnih salonih, tudi Philips Lumea potrebuje pigment v dlaki, ki vpija svetlobo. Ko korenina dlačice vpije svetlobo, se segreje, s tem pa je stimulirana, da izpade. Da koža te svetlobe ne vpije in se s tem poškoduje, je potrebna nizka vsebnost pigmenta v koži. Zato Philips Lumea deluje na tenu kože, ki obsega od zelo svetle do temne kože in obenem na (naravno) blond, rjavi in črni barvi dlak. IPL-naprave pa ne delujejo na svetlo rdečih, svetlo blond ter sivih ali belih laseh ter na zelo temni koži.
 
 

Kako Lumea deluje? 

Philips Lumea uporablja svetlobno tehnologijo IPL (Intense Pulsed Light), ki z osvetlitvijo korenine dlačice poskrbi, da ta izpade, s čimer dlačica začne rasti znova, za kar potrebuje 6 do 8 tednov. Nežni svetlobni utripi pa že po nekaj tretmajih korenino dlake tudi stimulirajo, da prenehajo rasti.
 

Kako se Lumeo uporablja?

Uporaba Lumee je zelo preprosta, hitra in priročna. V skladu s svojim tenom kože in barvo dlak izberete ustrezno nastavitev. Kožo najprej temeljito očistite in natančno pobrijete ter nato osvetlite vsa področja, kjer bi se radi znebili neželenih dlačic. To storite le enkrat na vsakem predelu kože v enem tretmaju, saj večkratna osvetlitev istega mesta ne izboljša rezultatov, kvečjemu vašo kožo izpostavi morebitni rdečici.
 
Za doseganje najboljših rezultatov Lumeo prva 2 meseca uporabljajte na 2 tedna, nato pa je uporaba potrebna le še na mesečni oz. celo 2-mesečni ravni.
 
Oglejte si video in spoznajte, kako deluje!
 
 
 

 

Kaj o Lumei menijo strokovnjaki, priznani dermatologi?

"IPL-tehnologija se uporablja v specializiranih salonih od leta 1994. Philips Lumea, ki je izšla iz te profesionalne IP- tehnologije, omogoča enostavno in učinkovito odstranjevanje dlačic tudi doma. Lumea Prestige je skupek več kot 14-letnih raziskav in razvoja v sodelovanju z dermatologi."
 
„IPL je tehnologija, sorodna laserski, s katero lahko zdravijo le zdravniki. IPL-naprave pa sevajo širši snop svetlobe širših valovnih dolžin ter jih zaradi nižjih energij v tkivu za učinkovito zdravljenje prekomerne poraščenosti in odstranjevanja neželenih dlak lahko uporabljajo tudi laiki.“
 
Mateja Lisjak, dr. med., specialistka dermatovenerologije

 

Zakaj bi izbrala ravno Philipsovo Lumeo?

Ker:
 • je bila predmet kliničnih testiranj na preko 2000 ženskah z dokazanimi rezultati,
 • je rezultat 14 let Philipsovih raziskav in je izšla iz tehnologije profesionalnih IPL-naprav,
 • ob redni preprosti in hitri uporabi zagotavlja dolgotrajno svileno kožo brez dlačic,
 • omogoča neboleč in učinkovit tretma brez vraščenih dlačic, rdečice in mozoljčkov,
 • jo lahko uporabljamo v intimi našega doma, ko nam to časovno ustreza,
 • deluje brezžično in ponuja nastavke za različne predele telesa*,
 • zagotavlja do 250.000 svetlobnih utripov, brez menjave žarnice in drugih stroškov, kar zagotavlja kakovostne tretmaje vrsto let (okoli 20, če jo koristite za tretma celega telesa),
 • že preko milijon in pol žensk po svetu ljubi Lumeo!
* model Lumea Prestige SC2009
 

Koristni napotki in pogosta vprašanja

Kakšna je življenjska doba Philips Lumee?

V kolikor boste sledili priporočenemu času uporabe, bo IPL-odstranjevalec dlak Lumea uporaben vrsto let, nekje med 17 in tudi nad 20 let. Za odstranjevanje dlak po celem telesu boste potrebovali približno 300 svetlobnih pulzov, nekatere tudi mnogo manj. To pomeni, da boste porabile le zelo majhen delček pulzov, pri čemer večina modelov Philips Lumea omogoča kar 250.000 bliskov.
 

Za katere dele telesa je Lumea primerna?

Aparat Philips Lumea lahko varno uporabljate ne le na rokah in nogah, temveč oz. predvsem tudi na občutljivih predelih telesa, recimo pod pazduhami in na predelu bikinija, pa tudi obraznih brčicah. Pri modelu SC2009 dobite še posebne nastavke za bolj natančno obravnavo teh predelov, da bo odstranjevanje dlačic na obrazu in bikini depilacija še bolj učinkovita in varna.
 

Kakšne rezultate lahko pričakujem in v kolikšnem času?

Philips Lumea omogoča odlične rezultate za večino tipov dlake in kože. Preko 75 % manj dlačic v le 4 tretmajih – več tretmajev, boljši rezultat.
 
Nekaj dlačic bo morda še moč opaziti. To je posledica delovanja svetlobe v različnih fazah procesa rasti dlak. Z vsako ponovno uporabo bodo dlačice postale tanjše in redkejše, dokler ne bodo dokončno prenehale rasti.
 

Kako naj vem, katera jakost nastavitve je primerna zame?

Za začetek uporabite najmanjšo jakost IPL-naprave. Če je občutek prijeten, moč svetlobe počasi stopnjujte. Vsekakor je pred uporabo naprave Philips Lumea najbolje preveriti tabelo, kateri tip kože in barva dlak sta primerna za odstranjevanje dlačic z IPL. Tretma ne sme biti boleč. Če se ob delovanju IPL-naprave počutite neprijetno ali občutite bolečino, zmanjšajte intenzivnost svetlobe.
 

Ali lahko Lumeo uporabljam tudi poleti?

Da. Aparat Philips Lumea lahko uporabljate tudi poleti, v kolikor upoštevate, da sončenje neposredno pred ali po uporabi IPL-aparata ni priporočeno ter da:
 
 • pričnete z uporabo vsaj 48 ur po zadnji izpostavljenosti soncu
 • pred odhodom na plažo od odstranjevanja dlak z IPL mine vsaj 24 ur
 • uporabite kremo za sončenje s faktorjem 30 ali več ter na soncu ne izpostavljate obravnavanih predelov
 

Ali lahko Lumeo uporabljajo tudi moški?

Da. Philips Lumea je bila oblikovana posebej za ženske, vendar pa jo lahko brez težav uporabljajo tudi moški na predelu prsi, nog, rok in hrbta. Uporaba IPL-tehnologije ali trajno odstranjevanje dlak na obrazu pri moških ni priporočeno.
 

Ali Lumea trajno odstrani dlake?

Nobeno profesionalno lasersko odstranjevanje dlak v salonu, naprava za domačo uporabo ali depilator ne zagotavlja trajnih rezultatov odstranjevanja dlak oz. doživljenjskih rezultatov. Zaradi normalnega cikla rasti dlak se tretmaji z laserjem izvajajo v več serijah, kar pomeni, da laser ni učinkovit takoj ob prvi uporabi. Dlake, ki so bile ob prejšnjem tretmaju v fazi počivanja, bodo sedaj lahko v fazi rasti. Zato odstranjevanje dlak z laserjem v salonu, kot tudi ob domači uporabi IPL, ne zagotavlja trajnih rezultatov, bodo pa dlačice redkejše ali tanjše. Zato se pogosto priporoča, da se izvajanje tretmajev in vzdrževanje gladke kože izvaja vsaj na 2 do 4 mesece - odvisno od posameznice. IPL-sistem Philips Lumea v primerjavi s profesionalnim odstranjevanjem dlak z laserjem uporablja nižjo intenzivnost svetlobe, vendar pa so ob redni uporabi rezultati prav tako izjemni.
 

Se z Lumeo lahko opečem?

Načeloma ne, se pa pri uporabi na bikiniju lahko nastavek bolj segreje. Ko začutimo, da se je segrel in da uporaba postane neprijetna, nastavek snamemo, ga ohladimo v hladni vodi, osušimo in šele nato nadaljujemo z uporabo. Izogibati se je potrebno tudi tetovažam in pogmentnim znamenjem.
 

Ali mi dolgoročna uporaba Lumee lahko kakorkoli škoduje?

IPL je tehnologija, ki se uporablja že od leta 1997. V tem času ni bil zabeležen noben stranski učinek ali škoda ob dolgoročni uporabi. Philips Lumea je bila razvita skupaj s priznanimi dermatologi in izpolnjuje vse varnostne predpise za varno domačo uporabo. Kot je v navadi pri vseh napravah za nego kože, je tudi pri Philips Lumei pomembno, da uporabljate napravo v skladu z uporabniškimi navodili.
 
Več o Philipsovi Lumei najdete na philips.si/Lumea.
0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Modne revije, ki je bila oktobra, se je udeležilo kar nekaj najbolj znanih zvezdnikov.