Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Moja prva uporaba IPL-odstranjevalca dlačic Philips Lumea

6. dec 2016 15:25 Tanja Matko
0

Nekaj prosojnih dlačic pod pazduho, ki so mi ravno dobro pognale, mi je povzročilo pravo paniko. Ker se nisem upala pobriti z britvico, saj me je bilo strah, da bi se porezala, sem si takrat kupila depilacijsko kremo in opravila.
 
Sam način odstranjevanja z depilacijsko kremo mi ni bil nič kaj všeč; krema je smrdela, pa še celo večnost je bilo treba čakati, da je razgradila tistih nekaj ubogih, puhastih dlačic. V srednji šoli sem začela z britjem, a me je motilo strnišče, ki je začelo nastajati že naslednji dan. In še dodatni minus – dlake so se s pogostim britjem okrepile. Ne ravno rezultat, ki bi si ga želela.
 
 
Nato sem po nekaj letih končno pričela s puljenjem. Najprej sem si pulila sama z voskom, kasneje še z električnim depilatorjem (bolečin ob tem raje sploh ne bom komentirala), nato pa sem se prepustila izkušenim rokam kozmetičark. A noben način odstranjevanja dlak mi ni zares ustrezal – vsak je imel svojo pomanjkljivost.
 
Depilacijske kreme: zamudno in smrdljivo, pa tudi mislila sem si, da če je zadeva tako močna, da razgradi dlake, verjetno tudi do kože ni ravno najbolj nežna. Britje: strnišče in še močnejše dlake. Puljenje: bolečine, pa še z vraščanjem dlak sem se spoznala. Skratka, vse rešitve so sicer odpravile prvotno težavo – to so neželene dlake – a prinesle novo, drugo, prav tako zoprno. Nobena rešitev ni bila idealna, kaj šele trajnejša.
 

Nove tehnologije pri odstranjevanju dlak

In potem je po preteku še nekaj let končno prišla rešitev, ki pravzaprav pomeni sanjsko rešitev večine žensk: odstranjevanje dlak z laserji in tehnologijo IPL. Le kaj boljšega bi si lahko želele, kot da se dolgoročneje rešimo neželenih dlak – brez vraščanja; brez strnišča; brez groznih bolečin vsakih nekaj tednov? Na začetku so bile tovrstne storitve tako drage, da so si jih res lahko privoščile le redke srečnice. Sčasoma pa je odstranjevanje dlak z laserji in tehnologijo IPL postalo dostopnejše.
 
Tako sem se pred približno 7 leti tudi sama odločila za IPL-tretma in se tako znebila večine dlačic. Mirno lahko rečem, da je bila to ena najboljših odločitev oz. rešitev v mojem življenju, saj trajna odstranitev dlak pomeni pravo osvoboditev – tako od dlak, kot tudi neprestanega odstranjevanja. Zdravo, nežna, mehka, gladka koža!
 
A po vseh teh letih so se začele po malem vračati. Sicer ne v tolikšni meri, da bi se že odločila za obnovitev tretmajev – vsekakor pa v dovolj veliki, da sem začela občasno razmišljati o tem. In potem je, kot nalašč, prišla nova Philipsova Lumea. Gre za odstranjevalec dlačic po telesu za domačo rabo, ki deluje po principu IPL-tehnologije in o katerem si lahko več preberete tukaj.
 
Ker sem zelo zaposlena, bi si čas za redne tretmaje pri kozmetičarki kar malce težko vzela, zato je Lumea prišla kot naročena – tretmaje namreč lahko opravimo same doma. Le kaj boljšega bi si še lahko želela? Za vikend, ko imam čas; v miru in udobju svojega doma; brez iskanja in usklajevanja terminov in obveznosti.
 
Tako sem se odločila, da preizkusim model Philips Lumea Prestige in se znebim tistih nekaj novo zraslih dlačic, ki so se po vseh teh letih pojavile. Sicer jih ni veliko – ampak če imam lahko nič dlak namesto malo, potem jih raje nimam nič.
 

Postopek

In tako je nastopil trenutek, ko sem Lumeo prvič uporabila. Kot je navedeno v navodilih za uporabo, sem kožo pred uporabo obrila, nato pa sem preverila, katero jakost moram uporabljati za svoj ten kože in temnost dlačic na posameznem predelu. Izbrala sem jakost stopnje 3 in začela.
 
 
Ko sem bila pred 7 leti na IPL-tretmajih v salonu, so bili s tedanjo tehnologijo sprva ekstremno boleči, saj je več korenin dlak pomenilo več absorbiranja svetlobe, to pa tedaj tudi hujšo bolečino. Zato sem bolečino pričakovala tudi tokrat. A že prva – priznam, v pričakovanju strahu – osvetlitev kože z Lumeo je pokazala, da tokrat ne bo bolelo. Niti malo! Tako sem z Lumeo osvetlila nogi in pazduhi ter predel bikinija.
 
Za noge in pazduhe sem uporabila klasični nastavek za telo, medtem ko sem za bikini uporabila nastavek, namenjen prav dlačicam na bikini predelu, kjer so močnejše. Philips Lumea Prestige sicer poleg omenjenih dveh nastavkov vsebuje tudi nastavek za odstranjevanje dlačic na obrazu, a ker jih sama nimam, tega nisem preizkusila.
 
Ker že tako nimam veliko dlak, sem vse opravila izjemno hitro – v pičlih 10 do 15 minutah. Pri uporabi je treba paziti le, da so dlačice pobrite (in NE populjene, saj IPL deluje prav na korenine dlak) ter da je Lumea res s celo površino dobro prislonjena ob kožo in to je to. Nobenih bolečin*; nobenega usklajevanja terminov, saj postopek opravimo same doma, ko imamo čas; brez zoprnega, ostrega strnišča in jačanja dlak; brez vraščanja. Sanjsko!
* če vas boli, imate jakost nastavljeno na premočno in jo obvezno znižajte
 

PREBERITE TUDI: Ocena in učinki mojih tretmajev s Philipsovo Lumeo

 
Kar mi je bilo še posebej všeč, je bilo to, da nisem bila omejena s kablom, saj ga ta model nima. Dela na baterijo, ki se jo napolni in potem lahko tretmaje izvajaš kjerkoli. Tako sem se lahko res udobno namestila in brez težav in omejitev manevrirala z Lumeo. Nekaj sem opravila sede na postelji; nekaj v kopalnici pred ogledalom.
 
Prvi tretma je tako minil tako enostavno, da bolj ne bi mogel. Če sem iskrena, sem kar malo dvomila v učinkovitost, a potem me je po 10 dneh presenetilo prvo izpadanje dlačic. Juhej, Lumea zares deluje! Se že veselim naslednjih tretmajev, o katerih bom sproti poročala, in komaj čakam, da bom popolnoma brez dlak!
0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Postenje je ena najbolj zdravih stvari, ki jih lahko naredimo zase.