Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nanbudo

Borilna veščina Nanbudo

16. feb 2010 10:20 Gregor Jenčič
0

Oglasno sporočilo

Nanbudo borilna veščina je plod življenskih izkušenj, odraščanja v družini s samurajskimi koreninami, duha bushida ter preko 60 let aktivnosti v tradicionalnih borilnih veščinah enega svetovno najbolj priznanih živečih mojstrov danes, Yoshinao Nanbu-ja, 10. Dan. Že kot otrok je bil Yoshinao obkrožen z borilnimi veščinami s strani očeta (mojster Juda, Aikida in Ju Jitsa), strica (mojster Kenda) in dedka (Yokozuna - najvišja stopnja Suma). V študentskih letih je bil Yoshinao neustrašen športni zmagovalec (zmagovalec japonskega univerzitetnega tekmovanja, ki se ga je udeležilo preko 1250 tekmovalcev, evropskega prvenstva, francoskega pokala ...) in nepremagljiv borec, ki na svoji športni poti nikoli ni spoznal grenkobe poraza. Vsa svoje znanje, dognanja in izkušnje tekom življenja je leta 1978 celovito združil v celovito zdravstveno borilno veščino, ki jo je poimenoval Nanbudo. Nanbudo je bil prvič predstavljen monaški kraljevi družini na kraljevem dvoru v Monte Carlu, kjer je zaradi celovitosti borilne veščine vzbudil izjemno zanimanje članov kraljeve družine.­


Treniranje Nanbudo veščine ima za svoj poglavitni cilj izboljšanje zdravja in življenja vadbenika v današnjem hitrem tempu življenja skozi pozitivno naravnanost do soljudi in okolja. Vse ostale sposobnosti, ki jih pridobiš z vadbo borilne veščine Nanbudo (npr. sposobnost učinkovite samoobrambe in dvig samozavesti) so 'samo' pozitivni stranski učinki, če povzamemo besede ustanovitelja Nanbuja o tem, zakaj se vadba Nanbuda primerna za vse življenje.

nanbudo1 

Vadba Nanbuda je zasnovana na spoznavanju pozitivnih učinkov celovitosti in soodvisnosti našega telesa, uma in duha z vidika pozitivnega pristopa do življenja. A to pri Nanbudu ne ostane zapisano samo v teoriji. Zaradi najširšega spektra tehnik in vaj borilno-samoobramnega, zdravilno-energijskega in filozofsko-meditativnega segmenta, ki jih ponuja vadba Nanbuda, sedaj lahko vsakdo dvigne nivo kvalitete svojega življenja ter skozi trening izoblikuje telo in zbistri um. Specifično zasnovana vadba omogoča, da Nanbudo veščino delno prilagodiš svojih željam, potrebam in zmožnostim. Vse Nanbudo tehnike upoštevajo naravno motoriko človeškega telesa in izkoriščajo njene potenciale.

nanbudo2

Pojdi na stran

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sedaj, ko smo končno dočakali poletje, vam predstavljamo 5 najbolj modnih kosov poletja 2021, v katerih boste videti naravnost izjemno!