Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nanbudo

Nanbudo trening

16. feb 2010 10:20 Gregor Jenčič
0

Oglasno sporočilo

Nanbudo trening sestavlja začetni in končni meditativni pozdrav in s tem priprava na vadbo, kjer se izražajo pozitivne vrednote. Sledi japonska dihalno športna vaja (simbolično ponazarjanje lastnosti naravnih elementov narave in živali) ob spremljavi sproščujoče glasbe, ki hitro in v celoti ogreje telo in ga pripravi na vadbo športno borilnih in samoombrambnih tehnik. Pri vadbi borilnih tehnik se naučimo tudi pravilnega in nebolečega padanja. Velika pozornost je namenjena tudi vadbi energijsko dihalnih vaj, ki izboljšujejo pretok Ki energije skozi telo kar izboljša delovanje organov in pomaga pri odpravljanju različnih (tudi specifično ženskih) tegob, podobno kot pri Jogi ali Tai Chi-ju.

­

Ne glede na to, ali v vadbi Nanbuda iščeš aktivnost borilnega športa, samoobrambno rekreacijo, pomoč pri odpravi različnih tegob, energijsko sproščanje po dolgem dnevu v službi ali vse našteto skupaj, ti Nanbudo nudi vse omenjeno s kančkom borilnega duha. Seveda Nanbudo vadba izboljša tudi koordinacijo v prostoru, izboljša kondicijo in prožnost, izoblikuje telo ter umiri misli.

Oprema za vadbo Nanbuda je prepoznavni Nanbudo kimono. Nanbudo kimono sestavljajo zgornji ohlapen del (praviloma modre barve in s podloženim ramenskim delom), ohlapne lahkotne hlače bele barve, pas ter majhna brisačka za pot (Hachimaki).

nanbudo4 

Nanbudo vadbo v Sloveniji izvaja Nanbudo center Ljubljana pod vodstvo glavnega inštruktorja Shihan Dai-a Gregorja Jenčiča, 5. Dan, ki se z borilnimi veščinami ukvarja skoraj dve desetletji. Je eden začetnikov Nanbuda pri nas (kot tudi trener Nanbudo centra Goran Lorger, 3. Dan), ki se v Sloveniji poučuje od leta 1994.

Nanbudo center Ljubljana izvaja treninge od ponedeljka do petka v dvorani Tabor v centru Ljubljane. Vadba Nanbuda ne pozna omejitev let, v vadbo se uspešno lahko vključi vsakdo, ki ima željo po vadbi.
Inštruktorji Nanbudo centra Ljubljana smo v rednem kontaktu z Doshu Nanbujem, kar nam omogoča neposreden prenos njegovih bogatih izkušenj in znanja Nanbuda na naše vadbenike.

Več infomacij o borilni veščini Nanbudu in vadbi najdete na naši spletni strani www.nanbudo.biz.

Pojdi na stran

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sedaj, ko smo končno dočakali poletje, vam predstavljamo 5 najbolj modnih kosov poletja 2021, v katerih boste videti naravnost izjemno!