Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Najbolj fit babica na svetu je praznovala 82. rojstni dan!

6. mar 2019 19:20
0

Oglasno sporočilo

Če izberemo napačnega, smo lahko že pri 50-ih ali 60-ih bolehni kot povprečni 80- in 90-letniki – če pa izberemo pravega, smo pri 80-ih lahko bolj vitalni kot marsikak 30-letnik.

Dokaz za to je tudi najbolj fit babica in uradno najstarejša bodybuilderka na svetu (po Guinessovi knjigi rekordov!), 82-letna Ernestine Shepherd. Ernestine je lahko vzor desetletja – ali pa kar pol stoletja! – mlajšim s svojim zdravjem in vitalnostjo. Je tudi krasen dokaz, da omejitve niso v letih oz. EMŠU, kot se mnogi tolažijo in dajejo potuho svojemu nezdravemu načinu življenja, temveč je vse v naših odločitvah.

Odločitev je namreč, ali bomo za prigrizek jedli sladico ali orehe; odločitev je, ali bomo uživali žitarice ali zelenjavo; odločitev je, ali se bomo redno rekreirali ali prosti čas raje zabijali pred računalniškimi in TV ekrani s procesirano hrano pred sabo.

PREBERITE TUDI: Zdrav način življenja se dolgoročno obrestuje
 

Rojena leta 1936

Ernestine se je rodila 16. junija daljnega leta 1936 v Baltimorju, Maryland, telovaditi pa je začela šele pri 56-ih! Ta izjemna ženska, ki izžareva moč, voljo in odločnost, vstane ob 2:30 zjutraj in najprej meditira. Nato poje visoko proteinski in masten zajtrk (ketonska prehrana) in se odpravi na tek, s čimer se ogreje (priporočamo sicer, da zajtrk raje izpustite in ga jeste uro ali dve po treningu, še zlasti, če se vam rada kopiči odvečna telesna maščoba).

Sledi dvigovanje uteži

Ob 7:30 zjutraj dviguje uteži v fitnesu in vodi vadbene ure do 11:30, ko se vrne domov k možu na kosilo. Po kosilu se popoldan vrne v telovadnico, kjer trenira ljudi vseh starosti, kako (p)ostati fit. To počne od približno 17:30 do 19h.
Ernie, kot jo ljubkovalno kličejo prijatelji, skrbi tudi za to, da zaužije dovolj tekočine.

Začela šele pri 56-ih

Sicer pa je Ernie še dodatno posebna zato, ker je z bodybuildingom začela izjemno pozno, šele pri 56-ih letih, ko je večina builderjev že davno zaključila s kariero. Za to se je odločila, ko ji je sestra Velvet predlagala, naj se loti tega, da bosta najstarejši bodybuilding sestri na svetu.

Žal je sestra Velvet kmalu zatem umrla zaradi možganske anevrizme, kar je Ernie pahnilo v depresijo, dobila pa je tudi povišan krvni tlak in na sploh prenehala skrbeti za svoje zdravje. A kaj kmalu se je odločila drugače.

Novi cilji, novo življenje

Postavila si je cilj, da bo to dosegla tudi brez svoje sestre ravno v spomin nanjo in kaj kmalu ji je to tudi uspelo. Prišla je v Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejša bodybuilderka na svetu.

Njen moto je: "Nikoli ne odnehaj!"

Ima podporo bližnjih

Sicer pa je Ernie nadvse hvaležna za vse, saj ima podporo. “Toliko stvari se mi je zgodilo in se je zgodilo zame. Moj mož in sin me 100-odstotno podpirata. Brez njiju ne vem, kaj bi počela. Vse, kar sem kadarkoli želela početi, sta bila tam zame in me podpirala in motivirala.”

Bravo, Ernie! Vse pohvale, res si lahko vzor vsem nam in upamo, da se jih bo čim več zgledovalo po tebi in tvoji družini.

PREBERITE TUDI: Za izgubo maščobe okoli pasu morate trenirati z utežmi

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] pred 17 h
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.