Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Za izgubo maščobe okoli pasu morate trenirati z utežmi

26. dec 2014 13:32
0

Oglasno sporočilo

... potem skoraj zagotovo ne trenirate tudi s težo (utežmi). A če se želite res znebiti neželenih maščobnih oblog, boste morali storiti prav to – uvesti tudi trening z utežmi. To je pokazala nedavno opravljena raziskava, katere rezultati so bili objavljeni v strokovni reviji Obesity.

V raziskavi so imeli moški, ki so 20 minut na dan trenirali s težo, manj starostnega nabiranja maščobe okoli pasu kot moški, si so izvajali zgolj aerobno vadbo. Zato je treba aerobno vadbo obvezno kombinirati tudi s treningom s težo, da se doseže kar najboljše in najhitrejše rezultate. Pa ne le to – s starostjo začnemo pospešeno izgubljati mišično maso in jo hkrati težje pridobivamo, zato je še toliko bolj pomembno, da redno izvajamo vaje z (dovolj težkimi) utežmi.

"Ker je staranje povezano z izgubo mišične mase, se pri hujšanju ne moremo zanašati zgolj na telesno težo. Merjenje razmerja pasu in bokov je pomembno in vsekakor boljši pokazatelj zdravega telesa. Trening s težo oz. kombinacija z aerobno vadbo je tako idealna za izgubo maščobe okoli pasu in hkratno ohranjanje ali celo pridobivanje mišične mase," so povedali raziskovalci. Idealna kombinacija je torej kombinacija aerobnega treninga in treninga z utežmi, sledi zgolj aerobni trening in najslabše – jasno – posedanje pred TV in računalniki brez kakršnegakoli gibanja. Hkrati je raziskava, opravljena pred časom, pokazala, da trening z utežmi pripomore kar k 40 % večji izgubi telesne maščobe.

"Ta raziskava je pokazala izjemni pomen treninga z utežmi za hujšanje okoli pasu, še zlasti, ko nismo več rosno mladi. Da ohranimo zdrav obseg pasu in telesno težo, je torej ključnega pomena, da aerobni trening kombiniramo z utežmi," so svoje spoznanje zaključili raziskovalci.

Ali tvoji treningi vključujejo tudi trening s težo?

 

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali 'intermittent fasting'

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Preživeti prvi dan vrtca je lahko težko tako za otroke kot tudi mame! Prvi dan vrtca je eden najtežjih čustvenih dni za starše. V resnici ne gre toliko za to, da gre otrok prvič v šolo, ampak da se začne postopek spuščanja.