Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Za izgubo maščobe okoli pasu morate trenirati z utežmi

26. dec 2014 13:32
0

Oglasno sporočilo

... potem skoraj zagotovo ne trenirate tudi s težo (utežmi). A če se želite res znebiti neželenih maščobnih oblog, boste morali storiti prav to – uvesti tudi trening z utežmi. To je pokazala nedavno opravljena raziskava, katere rezultati so bili objavljeni v strokovni reviji Obesity.

V raziskavi so imeli moški, ki so 20 minut na dan trenirali s težo, manj starostnega nabiranja maščobe okoli pasu kot moški, ki so izvajali zgolj aerobno vadbo. Zato je treba aerobno vadbo obvezno kombinirati tudi s treningom s težo, da se doseže kar najboljše in najhitrejše rezultate. Pa ne le to – s starostjo začnemo pospešeno izgubljati mišično maso in jo hkrati težje pridobivamo, zato je še toliko bolj pomembno, da redno izvajamo vaje z (dovolj težkimi) utežmi.

"Ker je staranje povezano z izgubo mišične mase, se pri hujšanju ne moremo zanašati zgolj na telesno težo. Merjenje razmerja pasu in bokov je pomembno in vsekakor boljši pokazatelj zdravega telesa. Trening s težo oz. kombinacija z aerobno vadbo je tako idealna za izgubo maščobe okoli pasu in hkratno ohranjanje ali celo pridobivanje mišične mase," so povedali raziskovalci. Idealna kombinacija je torej kombinacija aerobnega treninga in treninga z utežmi, sledi zgolj aerobni trening in najslabše – jasno – posedanje pred TV in računalniki brez kakršnegakoli gibanja. Hkrati je raziskava, opravljena pred časom, pokazala, da trening z utežmi pripomore kar k 40 % večji izgubi telesne maščobe.

"Ta raziskava je pokazala izjemni pomen treninga z utežmi za hujšanje okoli pasu, še zlasti, ko nismo več rosno mladi. Da ohranimo zdrav obseg pasu in telesno težo, je torej ključnega pomena, da aerobni trening kombiniramo z utežmi," so svoje spoznanje zaključili raziskovalci.

Ali tvoji treningi vključujejo tudi trening s težo?

 

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali 'intermittent fasting'

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Praviloma imamo vsi svoje barvne kombinacije, ki jih najraje nosimo.