Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Za izgubo maščobe okoli pasu morate trenirati z utežmi

26. dec 2014 13:32
0

Oglasno sporočilo

... potem skoraj zagotovo ne trenirate tudi s težo (utežmi). A če se želite res znebiti neželenih maščobnih oblog, boste morali storiti prav to – uvesti tudi trening z utežmi. To je pokazala nedavno opravljena raziskava, katere rezultati so bili objavljeni v strokovni reviji Obesity.

V raziskavi so imeli moški, ki so 20 minut na dan trenirali s težo, manj starostnega nabiranja maščobe okoli pasu kot moški, si so izvajali zgolj aerobno vadbo. Zato je treba aerobno vadbo obvezno kombinirati tudi s treningom s težo, da se doseže kar najboljše in najhitrejše rezultate. Pa ne le to – s starostjo začnemo pospešeno izgubljati mišično maso in jo hkrati težje pridobivamo, zato je še toliko bolj pomembno, da redno izvajamo vaje z (dovolj težkimi) utežmi.

"Ker je staranje povezano z izgubo mišične mase, se pri hujšanju ne moremo zanašati zgolj na telesno težo. Merjenje razmerja pasu in bokov je pomembno in vsekakor boljši pokazatelj zdravega telesa. Trening s težo oz. kombinacija z aerobno vadbo je tako idealna za izgubo maščobe okoli pasu in hkratno ohranjanje ali celo pridobivanje mišične mase," so povedali raziskovalci. Idealna kombinacija je torej kombinacija aerobnega treninga in treninga z utežmi, sledi zgolj aerobni trening in najslabše – jasno – posedanje pred TV in računalniki brez kakršnegakoli gibanja. Hkrati je raziskava, opravljena pred časom, pokazala, da trening z utežmi pripomore kar k 40 % večji izgubi telesne maščobe.

"Ta raziskava je pokazala izjemni pomen treninga z utežmi za hujšanje okoli pasu, še zlasti, ko nismo več rosno mladi. Da ohranimo zdrav obseg pasu in telesno težo, je torej ključnega pomena, da aerobni trening kombiniramo z utežmi," so svoje spoznanje zaključili raziskovalci.

Ali tvoji treningi vključujejo tudi trening s težo?

 

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali 'intermittent fasting'

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 8 h
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 10 h
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 13 h
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
   • lalalaand je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 2 dnevoma
    Na poletje se pripravljam tako, da poskušam čimbolj zdravo jesti, torej čim manj predelane hrane in čimveč zdrave in sveže hrane. Poleg tega se poskušam čimveč gibati.

    Moja poletna nega kože obvezno vsebuje kremo z spf, brez katere ne morem ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.