Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Mini ušesne tetovaže so novi trend

4. okt 2022 13:56
0

Oglasno sporočilo

Čeprav se ideja, da bi se igla za tetoviranje zarila v nežno kožo ušesa, morda zdi strašljiva in boleča, so tetovaže na ušesih lahko zelo lepe in postajajo čedalje bolj priljubljene.

Prednost je v tem, da se te majhne okraske zlahka skrije, če tetovaže doma ali na delovnem mestu niso dovoljene. Možnosti sicer niso povsem neomejene, vendar uho kljub svoji majhnosti ponuja kar nekaj lokacij za tetovaže, vključno z lobusom, vijačnico in tragusom.

Priprava in nega po tetoviranju ušesa sta precej podobni pripravi in negi tetovaž na drugih lokacijah, zato če ste si tetovažo že kdaj delali, te informacije že poznate. Če pa se tetovirate prvič, se lahko na srečanje pripravite na nekaj preprostih načinov, od zbiranja idej za vzorce do izbire najboljših izdelkov za nego po tetoviranju.

Kako se pripravite na tetovažo ušesa?

Pred dnem tetoviranja morate narediti tri preproste stvari: pomembno je, da se dobro naspite; da ste dobro hidrirani; in da dobro, kakovostno jeste, a ne preveč. Če tega ne storite, tvegate slabost in splošno razdražljivost. Kdo si želi, da bi bil med tako zapletenim postopkom neprespan, žejen ali lačen?

Ko se umetnik pripravi, je končno čas za tetoviranje. Bolečina je subjektivna, zato ni zagotovila, da tetoviranje ušesa ne bo bolelo. Na splošno pa pravijo, da tetoviranje ušes ni tako boleče, kot si morda mislite. 

Na lestvici od 1 do 10 bi bolečino ocenili z oceno 2 ali 3, pri čemer je 10 najbolj boleča. Nekateri menda med tetoviranjem celo zaspijo in tetoviranje opisujejo kot občutek ščemenja.

Kakšna so tveganja in stopnja bolečine pri tetoviranju ušes?

Čeprav bolečina morda ni pretirano močna, pa po besedah dermatologov, kot pri vsaki tetovaži, vedno obstaja možnost nastanka brazgotin, okužbe ali alergijske reakcije na črnilo. Kadar koli je koža ogrožena, obstaja možnost okužbe in vnetja, saj se je treba zavedati, da je postopek tetoviranja napad na kožo. Možni stranski učinek tetovaže ušesa je keloidna brazgotina, zlasti pri ljudeh s temnejšo kožo; poleg tega je vse, kar ima hrustanec, nagnjeno k okužbam.

Kakšna je nega po tetoviranju ušes?

Po posegu se ne vznemirjajte, če je vaše uho toplo ali rdeče, saj je to povsem normalno. Kot pri vseh novih tetovažah, morate območje dobro navlažiti in zaščititi pred soncem. Mnogi menijo, da za nego po tetovaži ne potrebujete ničesar zelo posebnega, le preprost losjon brez vonja, konzervansov in barvil. 

Nekaterih sestavin in izdelkov se je po tetoviranju dobro izogibati; tako se je dan do dva po tetoviranju dobro izogibati šamponiranju oz. uporabi mila neposredno na tetovaži ušesa. Enako velja tudi za uporabo izdelkov za lase v tem obdobju. Po zacelitvi ušesne tetovaže lahko nadaljujete z uporabo mil in ostalih izdelkov, ki ste jih uporabljali pred tem.


Tetovaže ne glede na lokacijo sčasoma zbledijo, zato je skrb zanje, zlasti v fazi celjenja, ključnega pomena. Da bi bolje ohranili svoje umetniško delo, je nujna zaščita pred soncem in sicer ZF 30 ali več. 

Zdaj, ko ste seznanjeni z nasveti za pripravo in nego po tetoviranju, je treba le še ugotoviti, kateri predel ušesa želite tetovirati. Navdih, ki ga potrebujete za obisk tetovatorja, pa lahko dobite na spodnjih fotografijah.

 

PREBERITE TUDI: Raziskava: Črnila za tetovaže vsebujejo rakotvorne kemikalije

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Rdeča je tudi uradna barva valentinovega, zato je idealna izbira za praznovanje praznika zaljubljencev z manikiro.